AddToAny

TOPP 5 MATVARER SOM STIMULERER IMMUNFORSVARET

TOPP 5 MATVARER SOM STIMULERER IMMUNFORSVARET
Er spisegjestene dine slappe, snufsete og lett hostende for tiden? Eller kanskje du eller noen av dine ansatte er hanglete? Stimuler kroppens eget immunforsvar ved hjelp av riktig mat og drikke!
Ernæring påvirker immunforsvaret, det sier seg selv. En godt rustet kropp står bedre imot sykdom, og om du skulle bli syk, blir du rammet lettere og det varer kortere. Samtidig er det viktig å huske på at en syk kropp bruker mer næringsstoffer enn en frisk en. Derfor er det viktig å bygge opp gode lagre av de riktige næringsstoffene.

TO NÆRINGSSTOFFER I MATEN ER EKSTRA VIKTIG FOR IMMUNFORSVARER:
Antioksidanter - disse reduserer symptomene og hjelper kroppen i kampen mot inntrengerne. Frukt, bær, grønnsaker, nøtter, frø og urter er uovertrufne antioksidantkilder.
Omega-3-fettsyrer - disse reduserer infeksjonsnivået i kroppen. Du finner mye omega-3 i valnøtter, linfrø, tran, fet fisk og litt også i mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat, grønnkål, brokkoli osv.

BLÅBÆR
HVA: Kanskje et av de mest populære bærene her til lands, enten du plukker ville blåbær i skogen eller du kjøper hageblåbær i butikken. Begge variantene gjør underverker for immunforsvaret.
Hvorfor: Blåbær er kalorifattige, men sprengfulle av spennende stoffer som har en hel rekke immunstyrkende effekter i kroppen. Det er ikke først og fremst vitamin C som er blåbærenes styrke, selv om de har et greit innhold av dette viktige næringsstoffet også. Den største gruppen av antioksidanter i blåbær kalles antocyaniner og er et blått fargestoff. Det er aller mest antocyaniner i skogsblåbær, for de er jo som kjent blå tvers igjennom. Antocyaninene i blåbær har i studier vist seg å kunne styrke immunforsvaret i luftveiene. I tillegg forhindrer det skade på
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt