AddToAny

Tillitskvinnen

Tillitskvinnen
En nettchat førte Morrakote Suriya fra Thailand til Mo i Rana, Nasjonalbiblioteket og tillitsverv.
- Alt jeg visste om Norge var litt om kongefamilien, midnattssolen, fjordene og daværende Manchester Uniteds berømte spiller Ole Gunnar Solskjær. Mine venner, som er United-fans, i Thailand tror fortsatt at jeg giftet meg med Solskjær, sier Morrakote Suriya - også kalt Nim blant kolleger - og ler høyt.

Hun er en engasjert og åpenhjertig kvinne med masse latter og smil. Nim kommer fra Chiang Mai i Thailand - Smilets land.

Latteren smitter, og snart er det flere som nikker og smiler til oss. Det er høst, og vi sitter i kantina på Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana.Gir tilbake. Det som bare skulle bli et kort besøk i eksotiske Norge for Nim, ble hennes nye liv. Hun kom fra en by med nesten 2 millioner innbyggere til Rana med rundt 26 000 mennesker. Det var to forskjellige verdener, og hun forelsket seg øyeblikkelig i landet, folket der, og spesielt en av dem - hennes kommende mann. Hun bestemte seg for at Mo var rette plass. Selv om hun og mannen hennes tenkte også å flytte til Lofoten, der han hadde hus.

- Jeg var jo allerede kommet til en plass med mye natur og lite mennesker. Det var ikke noe vits i å flytte til mer natur, tenkte jeg. Rana var så stille, og jeg fant roen her. Vi var enig at det er flere muligheter på Mo enn i Lofoten for at jeg kunne få brukt mine kunnskaper fra Thailand, sier hun og fortsetter.

- Thailand er på mange måte et moderne samfunn med gamle tradisjoner som ennå står sterkt. Om jeg sa høyt at jeg var uenig med en eldre kollega, ble jeg ofte mislikt av eldre kollegaer og sjefer. Dette ble sett på som veldig uhøf
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NFF-magasinet

2ITALIA: Titusenvis av mennesker fylte gatene i Roma i midten av oktober for å protestere mot fascisme og ytre høyre-krefter.
NFF-magasinet 10.11.2021
f Halden fengsel er så underbemannet at innsatte får til å brygge alkohol i skjul, varsler NFF-tillitsvalgt Klaus Lintho (bildet).
NFF-magasinet 10.11.2021
NFF-magasinet 10.11.2021
Verdal fengsel og friomsorgen i Trøndelag knekker koden for bedre samarbeid og flyt i straffeprogresjonen. Les hvordan!
NFF-magasinet 10.11.2021
f Statsbygg har til vurdering 53 alternative tomter for plassering av nytt Oslo fengsel, etter at både Bredtveit og en kombinasjonsløsning mellom Grønland og Ullersmo ble forkastet.
NFF-magasinet 10.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt