AddToAny

Tariffløse vektertjenester ved Oslo universitetssykehus

Det ble nylig kjent at Oslo universitetssykehus har inngått avtale om levering av vektertjenester fra en aktør som mangler tariffavtale. Dette skaper reaksjoner.
Flere helseforetak har egne sikkerhetsansatte, men trenger i tillegg innleie av personell for å dekke behovet, sier Martin Pleym, prosjektleder i Sykehusinnkjøp.

Alle helseforetakene har nå signert kontrakter for manuelle sikkerhetstjenester for neste toårsperiode. Pleym bekrefter at tariffavtale ikke var et krav i konkurransedokumentene. Han mener at vekteroverenskomsten er tilstrekkelig avtaleverk når det gjelder innleie av denne tjenesten.

Foretakstillitsvalgt for Parat ved Oslo universitetssykehus, Anders Fredheim, er uenig. Han er skuffet over at Sykehusinnkjøp velger å benytte seg av et selskap som ikke følger det som ofte kalles «arbeidslivets grunnlov». Anbudsvinner ved OUS, Proff Security, har ikke tariffavtale for sine ansatte.
- Flere av mine kolleger mener arbeidsgiver har en lav prioritering av sikkerhetsansatte, og de føler seg lite verdt. Dette blir i stor grad bekreftet når OUS leier inn ressurser fra en leverandør som ikke følger arbeidslivets spilleregler ved å være en del av trepartssamarbeidet, sier Fredheim.

Ville hatt tariffavtale om kunden krevde det
Sykehusinnkjøp, som samordner helseforetakenes anskaffelser, har gjennomført en anbudskonkurranse på vegne av sine oppdragsgivere. Dette har resultert i fem rammeavtaler på til sammen 320 millioner for fire regionale helseforetak og Oslo universitetssykehus HF (OUS). OUS ble skilt ut i et eget deltilbud for å gi mindre selskaper mulighet til å levere anbud.

Avarn

Flere saker fra Parat Stat

Vi burde vært ferdig snakket om saken, men fremdeles er det dessverre nødvendig å rette oppmerksomheten mot uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering i arbeidslivet.
Parat Stat 22.11.2023
I 2024 er det igjen klart for landsmøte i Parat, denne gang i arktiske omgivelser. Hovedstyret har bestemt at neste års landsmøte går av stabelen i Tromsø 13. og 14. november.
Parat Stat 22.11.2023
Dette året har vi skrevet historie i Parat: Vi har avholdt vår første klimakonferanse.
Parat Stat 22.11.2023
Sekstimersdager og firedagersuke høres ut som fristende konsepter for de fleste arbeidstakere. Forskning viser at nye arbeidstidsordninger fører til bedre helse og økt trivsel og produktivitet. Men hva er prisen å betale for økt fleksibilitet og mer fritid?
Parat Stat 22.11.2023
Språk er ofte nøkkelen til å lykkes i arbeidslivet når man kommer til et nytt land. Sammen med organisasjonen Caritas bidrar Parat i et prosjekt for norskopplæring for arbeidsinnvandrere. Målet med prosjektet er å jobbe mot utenforskap, og for et mer inkluderende arbeidsliv. Vi har sett at det er tynt med norskkunnskaper blant medlemmer i hotell- og restaurant. Dette vil vi gjøre noe med.
Parat Stat 22.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt