AddToAny

Tar samfunnsansvar ved å redusere energiforbruket

Det vernede gjestgiveriet Granavolden Gjæstgiveri tar grep for å redusere strømforbruket. Stigende strømpriser og et ønske om å redusere klimagassutslipp var bakgrunnen.
Granavolden Gjæstgiveri består av flere eldre bygg som er fredet etter kulturminneloven. Det gjør at de må ta særlige hensyn når de skal identifisere og gjennomføre effektive energitiltak. - Det er viktig for oss å finne tiltak som har god effekt og samtidig sørger for at de kulturhistoriske verdiene tas vare på, sier daglig leder på Granavolden Gjæstgiveri, Arne Ivar Johnsrud.

Bærekraft Hadeland

Gjestgiveriet som ligger på Hadeland, har fått profesjonell hjelp fra GK til å kartlegge muligheter. Stigende strømpriser og et ønske om å redusere klimagassutslipp gjorde at hotellet i fjor vinter tok grep.

- I tillegg til at vi er opptatt av å redusere energikostnader for å sikre en sunn økonomi, vil vi gjøre vårt i miljøkampen, sier Johnsrud, og legger til at kartleggingen er del av et større fokus bedriften har på bærekraft.

- Sammen med andre bedrifter på Hadeland er vi med i et nettverk som heter bærekraft Hadeland, som jobber for å gjøre lokalsamfunnet bærekraftig innen 2025. Energikarleggingen er ett av tiltakene vi jobber med.

Godt beslutningsgrunnlag

Serviceleder i GK, Lasse Sanders

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

AKTUELLE PROSJEKTER: GK skal levere tekniske tjenester til Aurskog-Høland kommunes ambisiøse prosjekt, som innebærer ny barnehage, 1-10 skole, flerbrukshall og svømmebasseng.
VVS Aktuelt 28.09.2023
Veidekke forventer at produksjonen i den skandinaviske entreprenørnæringen vil avta med til sammen 13 % frem til slutten av 2024.
VVS Aktuelt 28.09.2023
De første rørlengdene til Oslo kommunes nye hovedledning for vannforsyning har ankommet. Dette er Norges største prosjekt med duktile rør i vannforsyning, og PAM Norges største leveranse.
VVS Aktuelt 28.09.2023
AKTUELLE PROSJEKTER: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) tilbyr rammeavtale for service- og driftstjenester innen byggautomasjon.
VVS Aktuelt 27.09.2023
AKTUELLE PROSJEKTER: Hvaler kommune tilbyr rammeavtale for entreprenørtjenester knyttet til utlegging, reparasjon, dykkerkontroll og vedlikehold av sjøledninger for vann og avløp.
VVS Aktuelt 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt