Kjøkkenskriveren
12.12.2017
Porsgrunn kommune har nylig åpnet sitt splitter nye sentralkjøkken på Mule sykehjem. Som flere andre kommuner har de tatt i bruk serveringsmetoden som kalles Frisk Mat System. - Dette er ikke bare en matvogn, men en filosofi og et eget matkonsept sier Helge Slettingdalen i E. Christiansen AS.
Bystyret i Porsgrunn kommune vedtok rundt juletider i 2013 at de skulle bygge et sentralkjøkken og gå over til å produsere maten med kok/ kjøl-metoden. Diskusjonen i forkant og selve vedtaket førte til en heftig debatt om eldrematen i kommunen. Mange mente «posemat» hadde en negativ klang. Det var også motstand mot å legge ned fire sykehjemskjøkken med kok-server blant kokkene. Etter hvert innså flere at en endring presset seg fram. Kokkene så konturene av både fornyelse og ny giv.
DETTE MÅ VERDEN FÅ VITE OM
E. Christiansen AS kom tidlig inn i prosessen som kjøkkenkonsulent i Porsgrunn kommune. De har utviklet serveringssystemet Frisk Mat System. Dette er et konsept bygget rundt en avansert ovn som kan fungere både som kjøleskap og regenereringsvogn. Ovnen er likevel enkel å håndtere for alle. Maten kan anrettes på tallerken eller fat av kokker og individuelt tilpasses alle pasienter. Den kjøres så ut på avdelingen hvor man enten bruker den kombinerte ovnen eller en fastmontert ovn. Maten blir varmet opp til ønsket tidspunkt og holder seg i opptil 2 timer. Med den måten lages det ikke «posemat» og matlukten er tilbake på avdelingene.
Dette serveringssystemet har blitt tatt i bruk i flere kommuner allerede. Sandetun sykehjem i Sande kommune
Gå til medietDETTE MÅ VERDEN FÅ VITE OM
E. Christiansen AS kom tidlig inn i prosessen som kjøkkenkonsulent i Porsgrunn kommune. De har utviklet serveringssystemet Frisk Mat System. Dette er et konsept bygget rundt en avansert ovn som kan fungere både som kjøleskap og regenereringsvogn. Ovnen er likevel enkel å håndtere for alle. Maten kan anrettes på tallerken eller fat av kokker og individuelt tilpasses alle pasienter. Den kjøres så ut på avdelingen hvor man enten bruker den kombinerte ovnen eller en fastmontert ovn. Maten blir varmet opp til ønsket tidspunkt og holder seg i opptil 2 timer. Med den måten lages det ikke «posemat» og matlukten er tilbake på avdelingene.
Dette serveringssystemet har blitt tatt i bruk i flere kommuner allerede. Sandetun sykehjem i Sande kommune


































































































