AddToAny

TALERØR FOR DE ELDRE

TALERØR FOR DE ELDRE
Å drive med kostholdsveiledning i eldreomsorgen er et langsiktig prosjekt. I funksjonen som klinisk ernæringsfysiolog skal Thomas Gordeladze kurse fagpersonell ansatt i Kristiansand kommunes institusjoner. Nå begynner omsider arbeidet å bære frukter.
Etter fire år i stillingen begynner han å kjenne systemet.
- Jeg vet hvor skoen trykker. Det er mange steder, og jeg er alene. Men jeg skal ikke klage. Jeg blir hørt når jeg argumenterer. Jeg slipper å sloss. Thomas Gordeladze er klinisk ernæringsfysiolog og har vært ansatt i Kristiansand Kommune siden 2014. Ting begynner å gå seg til. Han har innført systemer for å kartlegge ernæringsstatusen hos eldre ved omsorgssentrene i kommunen.
Både responsen og resultatene er svært positive. Men fremdeles er det flere viktige områder som ikke er dekket.

SAMSPILL MED PERSONALGRUPPER
Arbeidsuken til Thomas er hektisk. -Mandag er kontordag. Da effektuerer jeg forespørsler og henvendelser. Planlegger foredrag som det er en del av. Resten av uka er han på farten. De ansatte rundt på eldresentrene skal undervises. De kompliserte tilfellene skal kartlegges og gis en adekvat diett. Og mange skal følges opp.
- Fordelingen mellom meg og de ansatte er at de etter hvert skal kunne klare å håndtere åtti prosent av kostveiledningen. Så kan jeg hjelpe med de resterende tjue, sier han.
Han er innom hver femte uke og føler seg velkommen hver gang.
- Jeg legger stor vekt på å ikke overkjøre personalet, men hel
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt