Kjøkkenskriveren
12.06.2018
Å drive med kostholdsveiledning i eldreomsorgen er et langsiktig prosjekt. I funksjonen som klinisk ernæringsfysiolog skal Thomas Gordeladze kurse fagpersonell ansatt i Kristiansand kommunes institusjoner. Nå begynner omsider arbeidet å bære frukter.
Etter fire år i stillingen begynner han å kjenne systemet.
- Jeg vet hvor skoen trykker. Det er mange steder, og jeg er alene. Men jeg skal ikke klage. Jeg blir hørt når jeg argumenterer. Jeg slipper å sloss. Thomas Gordeladze er klinisk ernæringsfysiolog og har vært ansatt i Kristiansand Kommune siden 2014. Ting begynner å gå seg til. Han har innført systemer for å kartlegge ernæringsstatusen hos eldre ved omsorgssentrene i kommunen.
Både responsen og resultatene er svært positive. Men fremdeles er det flere viktige områder som ikke er dekket.
SAMSPILL MED PERSONALGRUPPER
Arbeidsuken til Thomas er hektisk. -Mandag er kontordag. Da effektuerer jeg forespørsler og henvendelser. Planlegger foredrag som det er en del av. Resten av uka er han på farten. De ansatte rundt på eldresentrene skal undervises. De kompliserte tilfellene skal kartlegges og gis en adekvat diett. Og mange skal følges opp.
- Fordelingen mellom meg og de ansatte er at de etter hvert skal kunne klare å håndtere åtti prosent av kostveiledningen. Så kan jeg hjelpe med de resterende tjue, sier han.
Han er innom hver femte uke og føler seg velkommen hver gang.
- Jeg legger stor vekt på å ikke overkjøre personalet, men hel
Gå til mediet- Jeg vet hvor skoen trykker. Det er mange steder, og jeg er alene. Men jeg skal ikke klage. Jeg blir hørt når jeg argumenterer. Jeg slipper å sloss. Thomas Gordeladze er klinisk ernæringsfysiolog og har vært ansatt i Kristiansand Kommune siden 2014. Ting begynner å gå seg til. Han har innført systemer for å kartlegge ernæringsstatusen hos eldre ved omsorgssentrene i kommunen.
Både responsen og resultatene er svært positive. Men fremdeles er det flere viktige områder som ikke er dekket.
SAMSPILL MED PERSONALGRUPPER
Arbeidsuken til Thomas er hektisk. -Mandag er kontordag. Da effektuerer jeg forespørsler og henvendelser. Planlegger foredrag som det er en del av. Resten av uka er han på farten. De ansatte rundt på eldresentrene skal undervises. De kompliserte tilfellene skal kartlegges og gis en adekvat diett. Og mange skal følges opp.
- Fordelingen mellom meg og de ansatte er at de etter hvert skal kunne klare å håndtere åtti prosent av kostveiledningen. Så kan jeg hjelpe med de resterende tjue, sier han.
Han er innom hver femte uke og føler seg velkommen hver gang.
- Jeg legger stor vekt på å ikke overkjøre personalet, men hel