AddToAny

TAKKER AV ETTER 35 ÅR I FINDUS

TAKKER AV ETTER 35 ÅR I FINDUS
Når man velger å gå av med pensjon i sin «beste alder», virker det unaturlig å kalle seg pensjonist. Bent Enoksen (62) sier han nå er naturforsker.
Sykkel. Ski. Kajakkpadling. Bent Enoksen har nok å fylle dagene med nå som han har takket for seg etter 35 år i Findus Norge. Findus er i gang med nok en omorganisering, og Enoksen kjente på at han slet med å motivere seg til det. Ett år med nedstenging og hjemmekontor, som han omtaler som stusselige greier, har også vært medvirkende til at tidspunktet for å gå av med alderspensjon passet bra nå.

FRA RUSTFRITT STÅL TIL FRYST
Bent Enoksen er utdannet restaurantkokk. Etter kostøkonomutdanning og ett år med bedriftsøkonomistudier fra BI, var han faglig forberedt på en kjøkkensjefstilling. Slik ble det ikke. Han ble salgskonsulent i Huma Storhusholdningsutstyr i 1985.
- Der ble veldig mye rustfritt stål etter hvert, sier Enoksen, som igjen tok utfordringen året etter da Nestlé Norge søkte etter produktsekretær storhusholdning. Dermed ble utstyr byttet ut med næringsmidler. Ikke bare fryste produkter, men også tørrvarer, kaffeprodukter, te og pasta.
Selv om han følte seg mer hjemme der, skjønte han fort at innsikten i tilberedningsutstyr skulle komme godt med. - Den innsikten har hjulpet meg mye og vært en viktig ballast og døråpner i møte med kjøkkenfaglige kunder, sier Enoksen.

I GLASSHUS
I Findus har Bent Enoksen hatt flere titler. Han startet som produktsekretær i 1986, avanserte til produktsjef og senere produktgruppesjef med ansvar for
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt