AddToAny

- Ta opp kampen mot ulovlig nedbygging

Ulovlig bygging og inngrep i strandsonen hindrer ferdsel og truer sårbar natur. Nå har Lillesand kommune satt av store ressurser til å følge opp ulovlighetene.
- Flere kommuner bør gjøre som Lillesand og ta opp kampen mot ulovlig nedbygging, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet.

- Det Lillesand har gjort med disse sakene på Justøya og Klingsundholmen ønsker vi å fokusere på og gi dem ros for. Så får vi se hvordan dette utvikler seg, men til nå har Lillesand tatt tak i dette og det er veldig bra, sier Peder Johan Pedersen, uttaler i Naturvernforbundet i Agder, til Lilleandsposten.

I Lillesand er det sterkt utbyggingspress, noe som har ført til en gradvis nedbygging av strandsonen. Det strider mot byggeforbudet i 100-metersbeltet fra sjøen og rikspolitiske retningslinjer. Kommunen har svært mange hytter ved sjøen, og mange tar seg til rette på bekostning av natur og allmenhetens tilgang til strandområdene.

- Vi har hatt et veldig fokus på ulovlighetssaker det siste halvåret, hvor vi også har opprettet en egen gruppe på to personer som kun jobber med dette. For disse har det vært et spesielt fokus på ulovlighetssaker i strandsonen, noe vi har vurdert som det viktigste å prioritere, sier fagleder Preben Løkken Værholm i byggesaksavdelingen til Lillesandsposten.

Naturvernforbundets leder mener andre komm

Les mer

Flere saker fra Natur & miljø

Naturvernforbundet samler nå kreftene til kamp for de siste verdifulle naturskogene i Norge.
Natur & miljø 21.11.2022
Naturvernforbundet samler nå kreftene til kamp for de siste verdifulle naturskogene i Norge. - Hvis ingen gjør noe nå, frykter vi at de gamle naturskogene skal bli borte.
Natur & miljø 04.11.2022
Hvordan ser det ut under vann i Repparfjorden, hvor gruveselskapet Nussir vil dumpe millioner av tonn med gruveavfall? Undervannsfotografen Erling Svensen har dykket ved det planlagte sjødeponiet og funnet en ren og levende fjord.
Natur & miljø 13.06.2022
KRONIKK Hvem husker Verdens miljødag? I dag, den 5. juni er det Verdens miljødag. Men er det noen som husker hvorfor dette er en av årets aller viktigste dager?
Natur & miljø 05.06.2022
Verden produserer nå dobbelt så mye plast som for 20 år siden. Bare 9 prosent resirkuleres, resten havner på fyllinger, i forbrenningsanlegg eller i naturen.
Natur & miljø 30.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt