forskning.no
24.05.2019
Gutter er sjeldnere med på å lage mat enn jenter, viser en undersøkelse Nofima gjorde blant barnehagebarn. Hvis guttene oftere oppfordres til å lage mat kan det bidra til å forbedre likestillingen og befolkningens kosthold i fremtiden.
En artikkel i tidsskriftet Public Health Nutrition slår fast at mennesker som føler seg trygge på sine evner i å lage mat, oftere lager mat for familien. Maten har som regel sunnere næringsinnhold enn mat servert av personer som føler at de er dårlige til å lage mat.
Les merI tillegg viser forskning at de som har lært å lage mat i barne- og ungdomsårene som regel er mer trygg på sine matlagingsevner enn andre.
Å lære barn å lage sunne retter med sjømat og grønnsaker kan derfor være en smart strategi for å øke inntaket av slike matvarer.
Liker mat de lager selv bedre
Flere studier viser at dagens foreldre i mindre grad lærer barna sine å lage mat enn hva man gjorde i tidligere generasjoner. Dette plasserer ekstra ansvar p