AddToAny

TA ET BRØDDØGN I UKA

TA ET BRØDDØGN I UKA
Mange er opptatt av å spise både sunt og bærekraftig. Visste du at den enkleste måten å få til det på er å spise mer grovt brød og andre grove kornprodukter? Korn har et lite klimaavtrykk på jordkloden og er den råvaren som har potensial til å brødfø en voksende verdensbefolkning.
Ikke spise kjøtt på mandager. Ikke spise sukker på torsdager. Ikke spise oppdrettslaks. De fleste kostholdsfilosofiene som hevder å bygge på bærekraft og helse har et element av pekefinger i seg med alt du ikke skal gjøre.
I korn- og brødbransjen snur vi på flisa og anbefaler å velge en dag i uken der du spiser mer av noe; Nemlig brød!

52 MILJØVENNLIGE DØGN
For det er ingen som lenger tviler på viktigheten av å leve bærekraftig slik at vi etterlater jorden i samme eller bedre stand til å fø kommende generasjoner. Samtidig er bærekraft et veldig stort ord. Det kan ofte virke umulig å kunne bidra nok som enkeltmenneske, selv om man virkelig ønsker det. Men én ting som er av stor betydning og som vi alle har kontroll over; maten vi spiser. Hva det er vi spiser, hvordan vi spiser den og hvordan vi håndterer eventuelle rester.
Starter du med å basere alle måltidene én dag i uka på det miljøvennlige brødet, betyr det 52 dager i løpet av et år med måltider som setter minimale klimamessige fotavtrykk.
Og bonusen: Du sparer både tid og penger samtidig som du gjør noe viktig for miljøet.
Brøddøgnet tjener to formål: Det ene er å sørge for at de
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt