Kjøkkenskriveren
05.02.2019
Mange er opptatt av å spise både sunt og bærekraftig. Visste du at den enkleste måten å få til det på er å spise mer grovt brød og andre grove kornprodukter? Korn har et lite klimaavtrykk på jordkloden og er den råvaren som har potensial til å brødfø en voksende verdensbefolkning.
Ikke spise kjøtt på mandager. Ikke spise sukker på torsdager. Ikke spise oppdrettslaks. De fleste kostholdsfilosofiene som hevder å bygge på bærekraft og helse har et element av pekefinger i seg med alt du ikke skal gjøre.
I korn- og brødbransjen snur vi på flisa og anbefaler å velge en dag i uken der du spiser mer av noe; Nemlig brød!
52 MILJØVENNLIGE DØGN
For det er ingen som lenger tviler på viktigheten av å leve bærekraftig slik at vi etterlater jorden i samme eller bedre stand til å fø kommende generasjoner. Samtidig er bærekraft et veldig stort ord. Det kan ofte virke umulig å kunne bidra nok som enkeltmenneske, selv om man virkelig ønsker det. Men én ting som er av stor betydning og som vi alle har kontroll over; maten vi spiser. Hva det er vi spiser, hvordan vi spiser den og hvordan vi håndterer eventuelle rester.
Starter du med å basere alle måltidene én dag i uka på det miljøvennlige brødet, betyr det 52 dager i løpet av et år med måltider som setter minimale klimamessige fotavtrykk.
Og bonusen: Du sparer både tid og penger samtidig som du gjør noe viktig for miljøet.
Brøddøgnet tjener to formål: Det ene er å sørge for at de
Gå til medietI korn- og brødbransjen snur vi på flisa og anbefaler å velge en dag i uken der du spiser mer av noe; Nemlig brød!
52 MILJØVENNLIGE DØGN
For det er ingen som lenger tviler på viktigheten av å leve bærekraftig slik at vi etterlater jorden i samme eller bedre stand til å fø kommende generasjoner. Samtidig er bærekraft et veldig stort ord. Det kan ofte virke umulig å kunne bidra nok som enkeltmenneske, selv om man virkelig ønsker det. Men én ting som er av stor betydning og som vi alle har kontroll over; maten vi spiser. Hva det er vi spiser, hvordan vi spiser den og hvordan vi håndterer eventuelle rester.
Starter du med å basere alle måltidene én dag i uka på det miljøvennlige brødet, betyr det 52 dager i løpet av et år med måltider som setter minimale klimamessige fotavtrykk.
Og bonusen: Du sparer både tid og penger samtidig som du gjør noe viktig for miljøet.
Brøddøgnet tjener to formål: Det ene er å sørge for at de