AddToAny

Sykehuset Innlandet - Hamar

Velkommen til Sykehuset Innlandet, Hamar sykehus. Vi ligger om lag en og en halv times kjøretur nord for Oslo, fantastisk til ved Mjøsa.
Bildediagnostisk avdeling Hamar er en del av divisjon Elverum/Hamar. Vi har felles avdelingssjef med radiografledere på hvert sted, enkelte felles funksjoner blant radiografene og egne radiografer ved hver avdeling. Byene er inndelt med hver sine fagfelt, hvor Hamar har bløtdels- og karkirurgi (og somatikken), mens Elverum har ortopedi, nevrologi og andre spesialiteter. Vi er en avdeling med 32 radiografer, og totalt 110 ansatte fordelt på alle yrkesgruppene.

Om oss
Vi er et traumesykehus, vi har Innlandets eneste tilbud innen karintervensjonsradiologi og vi er regionsansvarlige for bløtdelskirurgi og intervensjon. Selv om vi bygningsmessig er et gammelt og lite sykehus foregår det stor aktivitet og spisskompetanse innen flere felt. Blant annet urologi, kar/intervensjon, bryst, gastro og traumer.
Vi har en skjelettlab som fungerer som en akuttstue ved mottak av lettere traumer. Alvorligere traumer tar vi imot på operasjonsstue, hvor vi stiller med transportabelt apparat og ultralyd. Godt organiserte og månedlige traumeøvelser med alle fagfeltene representert gjør at vi til enhver tid er godt oppdatert på dette området.
Det ble utført om lag 10 000 skjelettundersøkelser i 2020. Dette er 1/3 av hva Elverum utfører innen generell røntgen.
Avdelingen vår har nylig startet opp med døgnkontinuerlig tilbud innen karintervensjon. 24 timer i døgnet, syv dager i uken, hele året har vi en radiograf og en radiolog på vakt med intervensjonskompetanse. Det er estimert til å redde fem liv per år. Et slikt tilbud krever
Gå til mediet

Flere saker fra Hold Pusten

Seksjon Ringerike er en del av Avdeling for bildediagnostikk i Vestre Viken. Avdeling for bildediagnostikk er fordelt på Bærum, Drammen, Kongsberg og Ringerike, inklusive Hallingdal Sjukestue på ÅL.
Hold Pusten 04.04.2022
Hold Pusten 04.04.2022
Hold Pusten 04.04.2022
Du som må jobbe med strålevernklær, vet hvor tungt det blir. Nå kan du gjøre arbeidet lettere med strålevernklær i Kryptolite.
Hold Pusten 04.04.2022
Forskere ved NTNU står i samarbeid med Aleris Røntgen og Unilabs Norge bak et prosjekt som har til hensikt å redusere bruken av radiologiske undersøkelser med lav nytteverdi.
Hold Pusten 04.04.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt