AddToAny

Studentene lærte mer da de fikk jobbe sammen i grupper

Studentene lærte mer da de fikk jobbe sammen i grupper
For første gang ved NTNU er teambasert læring prøvd ut på ei stor gruppe ingeniørstudenter. - Det var artig og lærerikt, sier studentene Rakel Jakobsen og Vilde Amundsen.
De to tredjeårsstudentene har nettopp hatt eksamen i Design av reaktive systemer 1, TTM4115, og forteller gjerne om erfaringene med denne måten å lære på. Og ikke minst skryter de av faglærer Frank Alexander Kraemer.

- Vi er skikkelig imponert. Han vil at vi skal lære mest mulig, og brukte sinnsykt mye tid på å organisere undervisningen. Det var helt strålende, sier de to studentene.

Overrasket over effekten

Da Kraemer først leste om teambasert læring, tenkte han at dette høres bra ut, men at det ikke vil fungere. Men interessen var vekket, og etter å ha testet ut TBL - først sporadisk i et annet fag, og så for fullt i dette vårsemesteret - er han ikke lenger i tvil:

- Effekten er den mest overraskende jeg har hatt som lærer, slår han fast.

Det faglæreren gjorde, var å dele de 120 studentene opp i grupper på 7 eller 8 studenter. De fikk ikke selv bestemme hvilke grupper de skulle tilhøre. Før de møtte opp i auditoriet, måtte de forberede seg hjemme. Kramer sendte ut e-post om hva de skulle lese eller se på video. Så møtte de opp på torsdagene klokka 08.00, for å ta en 20 minutters flervalgstest (quiz), som forutsatte at de hadde forberedt seg på forhånd. Testen bestod av 10 spørsmål med fire svaralternativ på hvert spørsmål, og skulle i første omgang besvares individuelt.

Neste trinn var at de tok den samme testen gruppevis.

- Da skjer det som er så overraskende. De bruker egne ord for å forklare vanskelige ting til hverandre. Jeg gikk rundt og hørte på diskusjonen i gruppene. De forklarte på en god måte, ikke alltid optimalt, men de brukte egne ord - og det er da de selv lærer stoffet, og de lærer også bort til andre. Jeg hørte på måten de forklarte på at de hadde skjønt temaet, forteller faglærer Kraemer entusiastisk.

Ikke n

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt