AddToAny

Stovnertårnet er universell utforming slik du aldri har sett det før

Takket være en 260 meter lang gangbane i tre, kan Ewy Halseth og andre rullestolbrukere ta seg en topptur til Stovnertårnet for å beundre utsikten over Oslo.
Tweet

Det finnes mange tårn i Norge som er høyere enn Stovnertårnets 15 meter over bakkenivå. Men det finnes ingen lengre.

For å komme til toppen må du nemlig gå eller rulle i en slak oppoverbakke i over en kvart kilometer, noe som er langt mer behagelig enn å puste og pese i trapper, som har blitt så populært i det siste.

Ypperlig treningsbane

- Med manuell rullestol er tårnet ypperlig som «treningsbane» fordi stigningen er akkurat slik den bør være dersom man har litt styrke i armene og ønsker å bli litt svett. Det er også veldig fint at det er reposer (hvilesteder) underveis for å ta pauser, sier Ewy Halseth

Hun bor på Stovner og gjester tårnet flittig. Hun er for øvrig tidligere leder, nå nestleder i Rådet for funksjonshemmede (RFF) i Bydel Stovner.

- Jeg har tatt med meg barnebarna opp hit, de synes det er veldig stas. Og så ser jeg at tårnet er mye brukt av barnehager, pensjonister og rullestolbrukere med og uten motor, sier hun.

Nylig ble Stovnertårnet tildelt Innovasjonsprisen for universell utforming 2020. Det kan med rette omtales som Norges mest inkluderende landskapsprosjekt.

Stovnertårnet ble tidligere i år kategorivinner av landskapsarkitektur i Innovasjonsprisen for universell utforming, som deles ut av DOGA - Design og arkitektur Norge - på vegne av Kulturdepartementet.

Spennende topptur

Det som er spesielt fint med Stovnertårnet, mener Halseth, er at flere kan gå tur sammen, uavhengig av om de er rullestolbrukere eller ikke. Det er rett og

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

MENINGER: Løvemammaenes bekymring for sine barns brukerstyrte personlige assistanse er verken konstruert eller oppdiktet. Det skriver representanter for tre BPA-leverandører i dette innlegget.
Handikapnytt 08.08.2022
Fire unge voksne forteller om livet som kortvokst i ny TV2-dokumentar. Allerede før første episode er sendt, har hetsen i sosiale medier begynt.
Handikapnytt 08.08.2022
MENINGER: Skal vi kunne stå sammen som en felles front må dette også innebære at Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm lytter, går i dialog og forsøker å forstå et perspektiv annerledes enn sitt eget,
Handikapnytt 05.08.2022
(NTB-AP:) Uvaksinerte barn og voksne i New York bes om å vaksinere seg mot polio så snart som mulig på grunn av risikoen for at den dødelige sykdommen skal spre seg.
Handikapnytt 05.08.2022
Med en visjon om å gjøre båtlivet mer tilgjengelig for rullestolbrukere har HC Sealift UB gått til topps som årets beste ungdomsbedrift og gjort seg bemerket i Europa.
Handikapnytt 04.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt