AddToAny

Stor rekrutteringsjobb foran oss

Kompetanse og arbeidskraft synes å seile opp som en av skogbruktes store utfordringer fremover. Og vi er ikke alene om å ønske oss ungdommen til vår bransje. Velg Skog har nå lagt en ny strategi for å friste flere unge hoder til å velge vår næring.
Kristin Slyngstad har knapt sittet et halvt år som Velg Skogs leder. Og bare på den tiden har det blitt mer synlig hvordan mange næringer nå kappes om å få ungdom interessert i akkurat sitt fagfelt.

KAMP OM STUDENTENE
Når dagens ungdom også tilhører mindre tallrike årskull skjerpes konkurransen ytterligere. I tillegg peker Slyngstad på hvordan skogbransjen spesielt står overfor et generasjonsskifte som vil kreve ekstra mange friske krefter og dessuten økt aktivitetsnivå i næringen. Samtidig som det ikke ser ut til at utdanningsinstitusjonene har klart å fenge nok ungdom til studiene for å klare å dekke bransjens fremtidige behov. - Dette bekymrer stadig flere, og resultatet er at studentene nappes stadig tidligere ut av studiene av en næring som hele tiden nå er på jakt etter «de beste hodene». Slik sett tas mange studenter ut i jobb før de rekker å ta master, noe som også kan være uheldig i lengden, mener Slyngstad.

MÅ ERSTATTE 1500 SOM PENSJONERES
Velg Skog har laget flere spørreundersøkelser for å kartlegge situasjonen. Resultatene viser blant annet at rundt 20 %, omtrent 1500 personer i privat og offentlig sektor i bransjen, vil pensjoneres de nærmeste ti årene.
Dette er stillinger som rekrutterer fra de høyere utdanningsinstitusjonene, NMBU og HINN. Her uteksamineres nå flere enn da studiesituasjonen opplevdes som krisepreget og Velg Skog ble etablert for c
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Under klimakonferansen i Sharm el-Sheikh forsterket Jonas Gahr Støre landets klimamål fra 50 til 55 % reduksjon i forhold til 1990-nivå. For å nå dette målet er det ingen vei utenom at det må bli stadig dyrere å slippe ut...
Norsk Skogbruk 01.12.2022
Per Hembre har arbeidet for Meraker Brug i 35 år, som daglig leder de siste 33. Om formalitetene faller på plass blir han statsansatt fra nyttår. Og selv om Statskog har forpliktet seg til å beholde Meraker Brug som eget...
Norsk Skogbruk 30.11.2022
- Vi står i en reell fare i Europa for å ha underdekning på diesel fra rundt årsskiftet. Det kan gi en eksplosiv økning i dieselprisen og vil få alvorlige konsekvenser for varetransporten. Det er grovt underkommunisert.
Norsk Skogbruk 28.11.2022
Olav Breivik og skogbrukssjefen Vegard Aarnes i Indre Østfold kommune kan ha brutt internasjonale forpliktelser. Det er planting av utenlandsk treslag som miljøbevegelsen reagerer på.
Norsk Skogbruk 28.11.2022
Per Hembre har arbeidet for Meraker Brug i 35 år, som daglig leder de siste 33. Om formalitetene faller på plass blir han statsansatt fra nyttår. Og selv om Statskog har forpliktet seg til å beholde Meraker Brug som eget aksjeselskap regner han med at det blir nye koster som tar over.
Norsk Skogbruk 28.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt