AddToAny

Stor innsats for å verve ansatte i privat sektor

Kun hver fjerde tannhelsesekretær i privat sektor ar fagorganisert. Det er en altfor lav andel, mener Tannhelsekretærenes Forbund (ThsF) - som nå retter verveaktiviteten spesifikt inn mot ansatte i det private.
Ifølge Helsepersonellkommisjonens NOU fra februar 2023 jobber 3965 tannhelsesekretærer i privat sektor i Norge. Av disse er anslagsvis i underkant 1000 fagorganisert. Det vil si at hele tre av fire velger å være uorganisert.
Leder i Tannhelsesekretærenes Forbund, Anne Gro Årmo, synes tallet av påfallende lavt.
- Vi i Tannhelsekretærenes Forbund er overrasket over at flesteparten av tannhelsesekretærene som jobber i privat sektor, ikke er organisert. De jobber i en sektor hvor det er ytterst få som er omfattet av en tariffavtale, og vi vet at mange har elendige vilkår nedfelt i arbeidsavtalen sin, sier hun.
Det ønsker Tannhelsesekretærenes Forbund nå å gjøre noe med.

Med blikket mot privat sektor
Tannhelsesekretærenes Forbund har gjennom våren rettet seg særlig mot ansatte i privat sektor. Verk

Flere saker fra Tannhelsesektretæren

Vi burde vært ferdig snakket om saken, men fremdeles er det dessverre nødvendig å rette oppmerksomheten mot uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering i arbeidslivet.
Tenk deg at du går inn døra på jobb og det første du kjenner på er utrygghet. Hva gjør det med deg som fagperson? Og hvordan kan det påvirke pasientene?
Nå skal tariffavtalene digitaliseres og samles i Lovdata.
I 2024 er det igjen klart for landsmøte i Parat, denne gang i arktiske omgivelser. Hovedstyret har bestemt at neste års landsmøte går av stabelen i Tromsø 13. og 14. november.
Språk er ofte nøkkelen til å lykkes i arbeidslivet når man kommer til et nytt land. Sammen med organisasjonen Caritas bidrar Parat i et prosjekt for norskopplæring for arbeidsinnvandrere. Målet med prosjektet er å jobbe mot utenforskap, og for et mer inkluderende arbeidsliv.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt