Diabetes
16.04.2018
Jeg leser litt på sidene deres om kosthold. Trenger nok å legge over til et kosthold som passer mer til det som dere anbefaler.
Jeg er kjemiingeniør og er litt interessert i hva som gjør forskjellen i GI (glykemisk indeks) for grønnsaker.
På deres nettside står det følgende: «Det at frukt, bær og grønnsaker er rike på fiber, bidrar til å senke magetømmingshastigheten. Dette gir videre langsommere opptak av karbohydrater fra tarmen og virker dermed dempende på blodsukkerstigningen. Når du koker grønnsaker (spesielt poteter, gulrøtter, kålrot), vil noe av stivelsen i grønnsakene endre seg slik at sukkeret tas rasker
Gå til medietPå deres nettside står det følgende: «Det at frukt, bær og grønnsaker er rike på fiber, bidrar til å senke magetømmingshastigheten. Dette gir videre langsommere opptak av karbohydrater fra tarmen og virker dermed dempende på blodsukkerstigningen. Når du koker grønnsaker (spesielt poteter, gulrøtter, kålrot), vil noe av stivelsen i grønnsakene endre seg slik at sukkeret tas rasker