AddToAny

Stilfull dans med rullestol

Stilfull dans med rullestol
Ikledd en perlebesatt rosa dansekjole svever Gina Elisabeth Thygesen over gulvet i en elegant vals sammen med dansepartneren og de andre parene i Rullestoldanseklubben Fristil.
Gina har vært rullestolbruker hele livet, og som tenåring ble hun med på et arrangement med rullestoldans sammen med en venninne.

- Jeg ble helt bitt av dansebasillen, forteller hun.

Sammen med sin faste dansepartner Tor Erik Sørensen har dansen ført henne verden rundt - blant annet til VM i Tokyo i 2013 og Roma i 2015.

Speilbesatt dansesal

Tor Erik har danset rullestoldans i 27 år, og er sammen med Gina trener i Rullestoldanseklubben Fristil. Klubben fylte 40 år i 2019, og er en av verdens eldste rullestoldanseklubber.

- Jeg har en søster som er rullestolbruker. Hun begynte å danse rullestoldans med faren min, og etterhvert ble jeg også dratt inn i det. Jeg var i utgangspunktet ikke interessert i dans, men oppdaget at dette var noe jeg mestret og likte godt å gjøre, forteller Tor Erik.

Hver tirsdag kveld trener klubben i en speilbesatt dansesal på et treningssenter på Vulkan i Oslo. De er som regel tre-fire par på trening, pluss noen singeldansere som ikke har fast partner. De tar gjerne imot flere.

- I Nederland er rullestoldans kjempestort. I Finland er det også mange rullestoldansere, forteller Tor Erik.

La seg flyte me

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Universell utforming er mye mer enn et sett med bygningstekniske regler. Det er et humanistisk byggverk på en grunnmur av menneskerettigheter. Og det blir egentlig aldri helt ferdig, mener professor Inger Marie Lid.
Handikapnytt 29.09.2020
Regjeringen bør vurdere å øke egenandelene på aktivitetshjelpemidler for voksne over 26 år, for å hindre at ordningen blir for dyr. Det anbefaler konsulentselskap i ny rapport.
Handikapnytt 25.09.2020
Arbeiderpartiet ønsker å ta FN-konvensjonen om funksjonshemmedes rettigheter (CRPD) inn i norsk menneskerettighetslov. Men først vil partiet utrede spørsmålet. Dette er et av punktene i utkastet til nytt partiprogram.
Handikapnytt 25.09.2020
Koronapandemien kan se ut til å ha vært mer ødeleggende for funksjonshemmede på arbeidsmarkedet enn for andre.
Handikapnytt 24.09.2020
Koronapandemien har ført til at et stort antall arbeidstakere jobber hjemmefra. Da må utstyret være i orden, ikke minst for Bernt Anders Schea Bakke og andre arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Handikapnytt 22.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt