Kjøkkenskriveren
24.10.2017
Mindre matsvinn og servering av sunn og bærekraftig mat, fortrinnsvis økologisk, har hovedfokus for kokkene og serveringspersonalet på Akershus universitetssykehus HF for tiden. Som første sykehus i landet har sykehuset avtale med Too Good To Go. - Dette er absolutt noe andre helseforetak bør kopiere for å få ned matsvinnet, sier Sigurd Karlstad, seksjonsleder Kafé og Catering.
Siste uka i september satte den landsomfattende Økouka sitt preg på sykehusets egne kafeer og kantiner - Lyspunktet Kafé og Nordlyset Kafé. Begge kafeene fikk mulighet til å skilte med Debios serveringsmerke i bronse, noe som betyr at 15 prosent av varene var økologiske. Tusen ansatte og besøkende benytter seg av kafeene/kantinene ved sykehuset hver dag. Gjestene merket deltakelsen først og fremst gjennom matutvalget. For eksempel var det mye økologisk i salatbaren, samt økologisk te, kaffe og melk på menyen. Siste torsdag i september ble det servert økologisk fårikål. Representanter fra Oikos, Friele og Nortura, samt en økobonde sto på stand og bidro også til å synliggjøre satsingen for spisegjestene.
GRØNT SYKEHUS
Det er andre ga
Gå til medietGRØNT SYKEHUS
Det er andre ga


































































































