Natur & miljø
15.06.2016
Forfatter og biolog Marte Rostvåg Ulltveit-Moe vet hvordan man kan få miljøvern og matlaging til å henge sammen.
marte er biolog og har tidligere jobbet i oikos og Naturvernforbundet. Nå sitter hun i Kristiansand bystyre for miljøpartiet de Grønne. i 2013 ga hun ut boka «spis sørlandet», som handler om hvordan man kan bruke kortreiste råvarer når de er på sitt beste. Her deler hun sine beste råd og oppskrifter med deg som vil spise bærekraftig sjømat.
1. Fisketur er bra mye av fisken som spises i Norge om sommeren er selvfisket eller fått av familie og venner. fisketurer bidrar til naturglede og forståelse av livet i havet.
2. Spis mer blåskjell, folkens!
Blåskjell filtrerer vann, spiser alt fra plankton til dødt organisk materiale og kan forebygge algeoppblomstringer. Blåskjelloppdrett er derfor en god idé. spis mer blåskjell!
3. Spis fremmede arter fremmede arter som lager ugreie i økosystemene bør vi spise opp. Her snakker vi blant annet kongekrabbe og stillehavsøsters (og de smaker heller ikke så verst...) 4. Bruk hodet Bestandene av sei og sild er i god form, og kra
Gå til mediet1. Fisketur er bra mye av fisken som spises i Norge om sommeren er selvfisket eller fått av familie og venner. fisketurer bidrar til naturglede og forståelse av livet i havet.
2. Spis mer blåskjell, folkens!
Blåskjell filtrerer vann, spiser alt fra plankton til dødt organisk materiale og kan forebygge algeoppblomstringer. Blåskjelloppdrett er derfor en god idé. spis mer blåskjell!
3. Spis fremmede arter fremmede arter som lager ugreie i økosystemene bør vi spise opp. Her snakker vi blant annet kongekrabbe og stillehavsøsters (og de smaker heller ikke så verst...) 4. Bruk hodet Bestandene av sei og sild er i god form, og kra