AddToAny

Spørsmål og svar om vannskade

Spørsmål og svar om vannskade
Årlig rapporteres det inn 50 til 70 000 vannskader fra privatkunder til forsikringsselskapene, i tillegg til et varierende antall vannskader som registreres som naturskade. Totale skadeutbetalinger for vannskader nærmer seg fem milliarder i året.
Det beste for alle ville være om flest mulig av disse skadene ble forebygget. Men når skaden først er skjedd, er det viktig at den håndteres slik at ikke skadeomfanget blir større enn nødvendig, og ikke minst at man unngår at det går ut over helsa til beboerne. Stiftelsen Dam har finansiert et prosjekt der NAAF, SINTEF og Standard Norge arbeider for godt inneklima etter vannskade. I den forbindelse har vi snakket med seniorforsker i SINTEF, Sverre Holøs, for å få svar på spørsmål som vi tror mange har godt av å kjenne til dersom de opplever en vannskade.

Er vannskade det samme som en fuktskade?
Ja og nei. Begge deler handler om at det er så mye vann til stede at det oppstår problemer. Med vannskader mener vi vanligvis skader der vann plutselig og uventet lager skade i en bygning, for eksempel på grunn av lekkasje fra rør, unormalt store mengder vann utenfra, tilbakeslag fra avløp eller lignende. Fuktskader brukes heller når det er skader som utvikler seg over tid på grunn av byggfukt, fukt som trenger inn gjennom en utett dusjvegg, tak som ikke holder helt tett og lignende.

Hva dekker forsikringen min?
Det kommer litt an på forsikringen din, men d
Gå til mediet

Flere saker fra AstmaAllergi

Hender det at du reagerer på parfyme eller sterke lukter? Da er du ikke alene. En spørreundersøkelse utført i september 2021 viser at hele fire av ti har opplevd ubehag på grunn av andres bruk av parfyme eller parfymerte produkter. - Plagene er ekte og ikke noe du innbiller deg, sier psykologspesialist Jude Nicholas.
AstmaAllergi 25.03.2022
En av NAAFs mange oppgaver er å veilede forbrukere i valg av produkter med minst mulig helserisiko. Hvis et produkt bærer logoen fra Asthma Allergy Nordic, skal du være trygg på at det er et helsevennlig alternativ.
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt