SKOG
11.11.2019
Når vinden uler ute, det er kaldt regn, sludd eller snø, er det ingenting som varmer kropp og sjel bedre enn en rykende varm suppe.
Hele høsten har det bugnet av sopp i skog og mark. Soppentusiaster har flydd beina av seg, det tørkes, forvelles og lages deilige sopp-retter.
Sopp tilhører hverken plante- eller dyreriket, men er rett og slett et eget rike. Noen er giftige mens andre er ren delikatesse!
Som smaksforsterker i en rett fungerer sopp aldeles utmerket, da sopp representerer smaken umami (den femte smak ved siden av surt, søtt, salt og bittert). Og ekstra fremtredende er den i steinsopp. Sopp fungerer ypperlig i stedet for buljong.
I denne oppskriften kan du bruke det du måtte ha av sopp. Du kan lage suppen helt glatt, eller la den være litt mer «chunky».
Soppsu
Gå til medietSopp tilhører hverken plante- eller dyreriket, men er rett og slett et eget rike. Noen er giftige mens andre er ren delikatesse!
Som smaksforsterker i en rett fungerer sopp aldeles utmerket, da sopp representerer smaken umami (den femte smak ved siden av surt, søtt, salt og bittert). Og ekstra fremtredende er den i steinsopp. Sopp fungerer ypperlig i stedet for buljong.
I denne oppskriften kan du bruke det du måtte ha av sopp. Du kan lage suppen helt glatt, eller la den være litt mer «chunky».
Soppsu