AddToAny

Sommerens arkitekturguide

Enten du skal ut og reise eller bare være hjemme i sommer, har vi det du trenger: Her er Arkitektnytts sommertips, til utstillinger og arkitekturdestinasjoner å oppsøke, eller podkaster og bøker å slappe av med. God sommer!
Destinasjoner

Er det noe som skriker norgesferie for arkitekter, så er det de nasjonale turistvegene. Innen året er omme skal Statens vegvesen ha fullført 172 prosjekter rundt omkring i landet. Noen er mer kjente og kjære enn andre, men det er også flere som nylig har blitt ferdigstilt og åpnet.

Trælvikosen rasteplass på Helgelandskysten er tegnet av landskapsarkitekt Thea Kvamme Hartmann i Snøhetta, og består, foruten selve rasteplassen, av en rett linje med rektangulære steiner i vannet, som utgjør en liten gangsti ut til en holme hvor man kan nyte utsikten mot Torghatten.

Om Helen & Hard har latt seg inspirere av Flintstones vites ikke, men det er ingen tvil om at det er særpreget arkitektur man finner på nyåpnede Tyrvefjøra rasteplass i Indre Ålvik. Bygget består av betong og bearbeidede furustammer. Trærne måtte ha røtter med riktig vinkel, før de ble renset, kløyd, vasket, tørket og impregnert, og så satt sammen til moduler.

På Kistefos museum har Element arkitekter bistått den franske kunstneren Pierre Huyghes kunstverk Variants, hans største verk noensinne. Kunstverket er det største tilskuddet til museets skulpturpark, og befinner seg på en hittil utilgjengelig øy som fra tid til annen oversvømmes, og inneholder kunstig intelligens, 3D-skannede objekter, levende dyr og organismer. Element har bidratt med prosjektering av infrastruktur, blant annet en gangbro i cortenstål.

Som arkitekt vet man ikke alltid hvor lenge det man tegner blir stående, men i tilfellet Fremtidsbiblioteket, tegnet av Atelier Oslo og Lundhagem i samarbeid med kunstneren Katie Paterson, har man i hvert fall et mål: Rommet skal gradvis fylles med uleste teks

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Sommerens debatt i det danske arkitekturmiljøet har handlet om unge arkitekters oppgjør med underbetalingen som har foregått i bransjen. Den 21.
Arkitektnytt 05.08.2022
Hvem? Bjørnådal Arkitektstudio Hvor? Vi holder til i ett fantastisk lokale i Loennechengården i Vågeveien 7, Kristiansund N. Det eneste gjenværende bygget i jugendstil i sentrum av Kristiansund.
Arkitektnytt 04.08.2022
Snøhetta med høyhus i Tokyo. Prosjektet Shibuya Upper West Project lover høy bærekraft og skal være en hyllest til Fuji-fjellet.
Arkitektnytt 04.08.2022
Statsbygg ut mot useriøst arbeidsliv. Direktøren vil ha strengere krav til seriøsitet og kommer med huskeregler for alle innkjøpere.
Arkitektnytt 04.08.2022
Benjamin Barth går fra NAL til Linstow og nyopprettet stilling som senior by- og områdeutvikler hos eiendomsutviklerne.
Arkitektnytt 04.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt