AddToAny

Sommeren på kontoret

På Swecos hovedkontor på Vækerø, vest i Oslo, sitter de to studentene Louise Holsing Odden og Eirik Bruun.
De har tidligere på dagen plassert pulter og annet kontorutstyr på gateplan i Vika, snakket med forbipasserende og plukket opp gatens kunnskap og meninger om kontorbyggenes fremtid.

Det hele er en del av Sweco og Aspelin Ramms sommerstudentprosjekt hvor seks studenter skal undersøke «hvilken rolle kontorbyggene har i nabolagene de befinner seg i, og utforske hvilke funksjoner de kan tilby utover å være nettopp et kontor?»

- Vi har jobbet med nabolagskontoret og utforsket hvordan et nabolag kan få flere fordeler av at et kontor etablerer seg der - hvordan det kan skapes gode synergier både mellom dem som bor i området og mellom dem som arbeider der, forklarer Odden til Arkitektnytt.

Hun studerer arkitektur ved NTNU og har tidligere vært på utveksling ved København Universitet.

- Må fortjene sin plass

Odden og de fem andre studentene har videre sett på hvordan kontorene konkret kan og bør skape merverdi for et nabolag og bylivet.

- Kontorbygningen bør åpnes opp på en helt annen måte enn før. Vi har sett på løsninger hvor for eksempel en kantine kan brukes til leksehjelp på ettermiddags- og kveldstid. Det vi prøver å forstå er hvorfor dette ikke skjer i dag og hvordan vi kan legge til rette for at det kan skje i fremtiden, sier hun.

Det u

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Det er stille nede ved naustene på det gamle handelsstedet i Øygarden kommune, godt vest for Bergen. To taksvaler og tre forlatte krabbeteiner er eneste tegn til liv ved naustet vi er kommet for å besøke.
Arkitektnytt 01.07.2022
- 10 år med Futurebuilt i Oslo-regionen har gitt oss masse spennende erfaring og lærdom.
Arkitektnytt 01.07.2022
Enten du skal ut og reise eller bare være hjemme i sommer, har vi det du trenger: Her er Arkitektnytts sommertips, til utstillinger og arkitekturdestinasjoner å oppsøke, eller podkaster og bøker å slappe av med. God sommer!
Arkitektnytt 30.06.2022
Alle boliger har et nærlag. Forskjellige boligområder har ulike nærlag, og de kan være både tykke og tynne, attraktive eller utydelige. Har du bodd flere steder, har du sikkert mer eller mindre ubevisst lagt merke til hvordan nærlaget var.
Arkitektnytt 30.06.2022
Konkurransen om Nyhavna-utbyggingen i Trondheim, ett av de største transformasjonsprosjektene i byen de neste 10-15 årene, arrangeres i perioden august-desember 2022 av Nyhavna utvikling.
Arkitektnytt 29.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt