AddToAny

- Solidarisk at alle tar en liten del av støyten

Det er bedre at alle taper litt enn at noen må ta hele støyten, mener de ansatte på vindusfabrikken NorDan.
MOI: Vindusfabrikken NorDan betyr alt for det lille tettstedet Moi i Rogaland. De digre fabrikklokalene dominerer bygda som ligger idyllisk til ved Moisåna, og gir hundrevis av arbeidsplasser. Men når det bygges færre nye boliger i Norge, bestilles det færre nye vinduer og dører - og ordrereserven skrumper fort inn. Mellom 30 og 40 prosent lavere ordrereserve enn i normalår, er fasit på NorDan akkurat nå.
De er vant til oppturer og nedturer i byggevareindustrien. På Moi har de ansatte etter forhandlinger med bedriften gått inn på en ordning der de skal jobbe seks dager mindre i løpet av første kvartal. Tre av dagene dekkes lønna, tre av dagene er uten lønn. Med noen få unntak gjelder ordningen alle i hele NorDan AS med unntak av salg og servicepersonell. På Moi er nå de fleste arbeidsstasjoner ubemannet på fredager. Målet er å i det lengste unngå permitteringer.

MER SOLIDARISK
- Det er mer solidarisk enn at noen få blir permittert
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Magasinet for fagorganiserte

- Alle på jobben snakker jo om lønn. Men det er nok mange medlemmer som ikke vet at det er lønnsoppgjør nå, sier Triin Reinart.
Penger, penger og atter penger. Økt kjøpekraft er det viktigste kravet i år.
I Kristiansand oppdager de 23 studentene som tar grunnkurs for å bli yrkessjåfører på buss og lastebil at det er mye å lære. Blant annet at det er lov å si nei til sjefen.
Rett før jul la regjeringen fram sine forslag til hvordan pensjonssystemet bør se ut i framtiden. Et av de viktigste forslagene er å øke aldersgrensene for alderspensjon fra folketrygden.
I 1859 ble det startet trikotasjefabrikk i Salhus utenfor Bergen. 130 år senere var det kroken på døra, men da var det allerede bestemt at fabrikken skulle bli museum.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt