Bondebladet
25.04.2024
Sporene er en «hvileform» enkelte bakterier kan innta for senere å kunne komme tilbake og skape trøbbel for TINE. Det er billigere for alle ledd i verdikjeden å forebygge enn å reparere.
Hvilke tiltak kan man gjøre for å redusere risikoen for sporer i melka?
Hvordan oppstår sporer? Hva er naturlig, og hva er for høyt nivå?
Sporedannende bakterier finnes naturlig i jord, vann og husdyrgjødsel. I motsetning til andre bakterietyper kan disse danne en bakteriespore når vann- og næringstilgangen er dårlig, eller når pH eller oksygentilgangen forandrer seg til det verre for bakterien. Som spore kan bakterien ligge «på vent» i lang ti
Gå til medietHvordan oppstår sporer? Hva er naturlig, og hva er for høyt nivå?
Sporedannende bakterier finnes naturlig i jord, vann og husdyrgjødsel. I motsetning til andre bakterietyper kan disse danne en bakteriespore når vann- og næringstilgangen er dårlig, eller når pH eller oksygentilgangen forandrer seg til det verre for bakterien. Som spore kan bakterien ligge «på vent» i lang ti