AddToAny

Slår et slag for fôrhvete

Til tross for at det er et overordnet mål å øke andelen norskprodusert hvete i det norske melet, er hvete også en attraktiv råvare i
... kraftfôrindustrien, ifølge Harald Solberg, som er fagkoordinator for korn i Norsk Landbruksrådgiving og seniorrådgiver i NIBIO. Dette holdt han foredrag om under Kornkonferansen 2024. - Det er absolutt rom for å dyrke hvete dedikert til fôr, og selv om vi selvfølgelig ønsker å dyrke mest mulig hvete med matkvalitet, er det plass til å øke produksjonen av begge deler, forteller han.
Solberg mener at det er flere fordeler ved å velge en fôrhvetesort, i forhold til for eksempel bygg, for dem som likevel ikke sikter seg inn på å dyrke korn til menneskemat.
- Fôrhvetedyrking er en god og aktuell måte å redusere risikoen i kornproduksjonen i forhold til mathvete, både fordi det krever mindre innsatsfaktorer, og fordi risikoen for at kvaliteten ikke er god nok, er betydelig mindre, forklarer han.
- Du kan gjødsle det meste tidlig i sesongen og la næringa gå til å øke avlinga, i stedet for å øke prot
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Landbruk

Väderstad lanserer en ny versjon av Carrier 925.
Norsk Landbruk 20.06.2024
I slutten av mai besluttet styret i Tine å øke betalinga for protein i kumelka. Samtidig reduserer de betalinga for fett.
Norsk Landbruk 20.06.2024
Da Monil introduserte beiteklaven sin på markedet i fjor høst, åpnet de bare for forhåndsbestillinger til årets beitesesong.
Norsk Landbruk 20.06.2024
Arealet som drives økologisk, falt med åtte prosent i fjor, viser tall fra det svenske Jordbruksverket.
Norsk Landbruk 20.06.2024
HALDEN: Når brannvesenet i Halden og Aremark trenger ekstra ressurser for å slukke en skogbrann, tilkaller de folk fra skogbrannreserven. De fleste av dem som er med i denne ordninga, har tilknytning til en gård.
Norsk Landbruk 20.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt