AddToAny

Skolebok bekkeåpning anno 2020-tallet?

Det er en bragd å få åpnet enda en strekning av Hovinbekken, men er Jordal idrettspark blitt den nabolagsparken bydelen har ventet på? spør landskapsarkitekt Carol Wong.
Jeg har holdt pusten i flere år nå, mens jeg snek meg rundt byggeplassgjerdene rundt Jordal idrettspark. I takt med at store og små med hockeykøller strømmet til, og Vålerengas Facebookgruppe ble nedspammet av fortvilte foreldre som ikke lenger får kjøre ungene sine på ishockeytreningen, ble parkanlegget rundt gradvis åpnet.

I sentrum av parkanlegget er åpningen av ytterligere 600 meter av Hovinbekken. I Bymiljøetatens promovideo vises klipp av sildrende vann, vanntette membraner som holder bekken på plass, og flotte dekker av naturstein. Det fortelles om vannmengder og det biologiske mangfoldet i bekken. Mens man venter på at fisken, fuglelivet og vegetasjonen langs med bekken skal etableres, og få den samme frodigheten som lenger opp mot Tidemannsparken, la oss ta en titt på hva parken er i dag.

Anlegget består av ny moderne ishall som har erstattet den gamle på samme sted, oppgradert idrettsbane, samt opprustning av det opprinnelige amfiet og klubbhuset. De større rammene var altså satt, og det er blitt innpasset bedre fremkommelighet med gangveier og trapper. Og man har fått plass til en ambisiøs bekkeåpning med alt det som kommer med i en bekkeåpningspakke anno 2020-tallet.

Det er vannspeil, vanndam, eksklusive steinarbeider, plattform med utkikkspunkt svevende over terreng, vannelskende pluggplanter og rullesteiner så langt øyet kan se. En stor, iøynefallende laksetrapp var det plass og budsjett til også.

Det er liten tvil om at åpningen av Hovinbekken i sin helhet fra Lillomarka og til fjorden er av positiv betydning for både miljø og mennesker. Det yrer av dyre- og byliv der bekken har kommet i dagen. Totalt sett er det et langsiktig, riktig og imponerende bylivsprosjekt. Vi har sett hvordan åpningen av Hovinbekken gir enorme kvaliteter gjennom Hasle med Teglverksdammen og Ensjø med Tidemannsparken. Her henvender bekken seg til omgivelsene, og drar de med seg

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Denne høsten arrangeres trinn to av programmet «An Urgent Situation: Rethinking Tourism through Architecture, Art and Community». Her inviteres kunstnere og arkitekter til å sammen dykke ned i de problematiske sidene av verdens turisme.
Arkitektnytt 13.08.2022
Både arkitektkontorer, lokalpolitikere og NAL reagerte da selskapet Nyhavna Utvikling gjennomførte en prekvalifisering og nektet bidragsyterne innsyn i utvelgelsesprosessen, som i tillegg varte kun i få dager.
Arkitektnytt 12.08.2022
30 studenter fra arkitektur, landskap og interiør har de siste to ukene vært i såkalt Hurtigpraksis i hovedstaden.
Arkitektnytt 12.08.2022
Tidligere i sommer var det mange som reagerte da Nyhavna Utvikling, som er ansvarlige for utviklingen av området Nyhavna i Trondheim, annonserte vinnerne i en prekvalifiseringsrunde bare få dager etter at fristen for innsending gikk ut.
Arkitektnytt 11.08.2022
Spireverket søker personer mellom 18-25 år til arbeidstreningsprogram innen design og håndverk.
Arkitektnytt 11.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt