AddToAny

SIAN må få lov til å brenne Koranen

Det å brenne Koranen, eller andre hellige tekster, er ikke i seg selv å regne som en hatefull ytring, slår Lars Gule fast. Derfor bør SIAN få lov til å gjennomføre den annonserte Koran-brenningen på torget i Kristiansand.
Av Lars Gule, førsteamanuensis ved OsloMet.

Dermed reises spørsmålet om dette kan være ulovlig, om det er moralsk forkastelig eller om det er noe som er akseptabelt og derfor må tolereres. Ordføreren i Kristiansand, Harald Furre, har tatt til orde for at kommunen skal revurdere den tillatelsen som er gitt (Fædrelandsvennen 29.10.). Han mener det å brenne Koranen er en hatefull ytring og derfor forbudt. På samme måte som det var straffbart å henge opp et naziflagg i Kristiansand natt til 9. april 2017.

SIAN hadde søkt og fått tillatelse til å gjennomføre en markering på Tøyen torg i Oslo. Dette ville også noen gjøre om på. En slik omgjøring ble avvist fordi den ville være ulovlig. Det ville rett og slett være i strid med Grunnloven. Ikke minst fordi Tøyen torg er offentlig grunn - og det påligger offentlig myndigheter et særlig ansvar for å sikre ytringsfrihet og demonstrasjonsretten.

Dette gjelder også i Kristiansand. Ved en tidligere anledning ble SIAN nektet å låne rom i Kristiansand bibliotek. Denne kommunale nektingen ble klaget inn for Sivilombudsmannen som ga SIAN medhold - det var alts�

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Den siste uken har vist at norske muslimer er svært uenige om hvordan man kan styrke den kulturelle kompetansen i barnevernet.
Religioner.no 15.11.2019
Dårlig tid? Religionsoraklene gir deg religionshistorien på fem minutter gjennom Mikael Rothstein.
Religioner.no 12.11.2019
I norsk skole i dag undervises det i «nydarwinismen», og ikke Darwins opprinnelige teori. Vi trenger mer Darwin i skolen, ikke mindre, skriver BioCosmos' styreleder.
Religioner.no 08.11.2019
Arne Tumyr og Ludvig Nessa har annonsert at de akter å brenne et eksemplar av Koranen på torget i Kristiansand. Imam Yasir Fawzi er ikke bekymret for at Gud vil la seg krenke av en slik provokasjon.
Religioner.no 02.11.2019
Lars Hemmingby kombinerte sine kunstneriske talenter med kunnskap om, og interesse for, religioner og livssyn.
Religioner.no 02.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt