AddToAny

Seksualitet og sosialt arbeid

Seksualitet og sosialt arbeid
I den sosialfaglige diskursen om seksualitet gjør universitetslektor i sosialt arbeid Hans Knutagård tre viktige grep med boka Sexualitet och socialt arbete. Det ene er at seksualitet tematiseres.
Det andre er at seksualitet ikke behandles som et problem, først og fremst. Det tredje er at Knutagård behandler seksualitet som et anliggende for oss alle, og ikke bare for seksuelle minoriteter. Ved hjelp av disse grepene gir Knutagård et viktig bidrag til at seksualitet kan tematiseres innenfor en hel rekke ulike kurs på sosialarbeiderutdanningene, og ikke bare i kurs som tematiserer seksualitet eller marginalisering og antidiskriminering.

Knutagårds bok omhandler noe så sjeldent, i en nordisk kontekst, som seksualitet og sosialt arbeid. Internasjonalt er seksualitet dekket bedre. I England har man en lengre tradisjon i utgivelse av lærebøker om seksualitet og sosialt arbeid, og også i USA, Canada og Australia er seksualitet og sosialt arbeid tematisert i et større omfang enn i den norske og nordiske sosialfaglige diskursen. Dette er den første læreboken i Sverige om seksualitet og sosialt arbeid. Forhåpentligvis bidrar Knutagårds bok til at seksualitet i større grad blir tematisert også i det norske sosialfaglige feltet.

Av vaskeseddelen framgår det at boken i første rekke henvender seg til sosionomstudenter, men også til studenter innenfor samfunnsvitenskap, og til praktikere innenfor sosialfaglig arbeid. Boken innleder med en redegjørelse for virksomhetsteori, som er den teoretiske tilnærming forfatteren gjennomgående har valgt. Virksomhetsteoriens fokus på menneskelig virksomhet og forståelsen av handling som preget av sosiale, historiske og politiske forhold innbyr til å studere seksualitet innenfor en rekke ulike sammenhenger, og i lys av en rekke ulike kontekstuel
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Fontene forskning

Bokas målsetting er å introdusere brukeroppfølging og forvaltningsarbeid i Nav med fokus på sosialt arbeids teorigrunnlag og metoder.
Fontene forskning 21.01.2022
De aller fleswte har et forhold til kriminalsaker, etterforskning og avhør.
Fontene forskning 16.12.2021
Ada Engebrigtsen Aina Kane Anna Kittelsaa Asbjørn Røiseland Bente Træen Borgunn Ytterhus Britt-Marie Westergård Cathrine Egeland Hanne Braarud
Fontene forskning 16.12.2021
Anmeldt av Elisabeth Enoksen Førsteamanuensis i sosialt arbeid, Universitetet i Stavanger elisabeth.enoksen@uis.no
Fontene forskning 16.12.2021
Boligsosialt arbeid og boligsosial politikk er politisk aktuelt for tiden, med den fortsatt relativt nye strategien «Alle trenger et trygt hjem» og ny boligsosial lov på trappene.
Fontene forskning 16.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt