AddToAny

Satser for fullt på fysioterapien

Margrethe Renstrøm har en innholdsrik og allsidig bakgrunn. Nå er det imidlertid fysioterapien hun har valgt å satse på. Å bygge opp egen praksis er litt som å bygge en idrettskarriere, mener hun.
- Er du på sykkel? I dag?

Oslos gater har fått et syltynt lag av is og fersk snø, og små krystaller kastes hit og dit i den iskalde nordavinden.

- Ja, det er slik jeg kommer meg rundt stort sett hele året, er svaret.

Margrethe Renstrøm (37) har et våkent, vennlig og strålende blidt blikk. Hun hopper av sykkelen og låser den inntil et gjerde, før hun ønsker velkommen inn på klinikken ved Bogstadveien. Etter tre år med realfagsstudier, og som forfatter av boka «Fysikk og idrett - innføring i biomekanikk», har Margrethe Renstrøm kanskje et spesielt godt faglig blikk på hvordan en idrettsskade kan oppstå. Hun vet hvilke krefter som kan inntreffe i muskler, sener og ledd, under krevende og gjentakende øvelser. Som fysioterapeut har hun også flere triks i boka for hvordan en utøver best kan trene for å forebygge - eller komme tilbake - når skaden først er skjedd. Men den tidligere lengdehopperen vet også godt hvilke konsekvenser en skade kan få. Hun har friskt i minnet den tiden da hun selv så vidt kunne gå, på grunn av en ødelagt fettpute under hælen. For henne ble skaden imidlertid ikke noe stort nederlag. Den ambisiøse jenta så situasjonen som en gyllen mulighet til å gå «all in» i siste del av studietiden, og for å få mest mulig kunnskap som turnuskandidat.

Startet praksis under pandemien

I snart tre år har Renstrøm jobbet på klinikken Hopstock Helse, hvor hun deler lokaler med fem andre fysioterapeuter og en osteopat. Klinikken ligger kun et steinkast fra en av Oslos mest populære og travle handlegater.

- Vi er utrolig heldige med plasseringen. Mange kommer inn på klinikken fordi de har oppdaget den fra gaten, og vi har alle mulige pasientgrupper i aldersgruppen fem til nittifem, forklarer hun.

Men hun har også kjent på det å drive i en tid hvor gatene var nærmest folketomme.

- Alle vi som jobber her er innenfor det private markedet. Jeg startet opp og skulle bygge opp en praksis midt i en pandemi. Med null pasienter på lista. Og det ble naturlig nok en utfordring. Det er kanskje først nå jeg får et ordentlig inntrykk av hvordan det er å drive for seg selv, forteller hun.

Før hun fortsetter, full av optimisme:

Å bygge klinikk har blitt utfordringen min nå.

Margrethe Renstrøm Fysioterapeut og lengdehopper

- Men det er det som er gøy også da. Å begynne fra «scratch». «Nå har jeg én pasient, i morgen har jeg nok to!». Man har ingen lønn. Å bygge klinikk har blitt utfordringen min nå.

Hun mener det er lett å trekke paralleller til å bygge en idrettskarriere.

- Jeg er en dyktig fysioterapeut, og jeg tror på det å la evnene tale for seg. At en pasient forteller venner og bekjente om behandlingen, og at listene fyller seg opp på den måten. Men det tar tid, og skjer ikke de første månedene.

«God når det gjelder»

Interessen for idrett har Renstrøm alltid hatt, og hun vokste opp i et aktivt og inkluderende idrettsmiljø, i den idylliske sørlandsbyen Søgne.

- Som barn var jeg veldig aktiv. Drev med turn, og spilte håndball og fotball. Jeg har alltid vært god i idrett, noe jeg merket gjennom idrettsdager på skolen. Jeg kunne nok kanskje drevet aktivt med «hva som helst», men jeg var veldig sprek og spenstig, så friidrett passet meg godt, forteller hun.

Renstrøm beskriver en barndom hvor alt lå til rette for å utforske aktivitet, og bygge mestringsfølelse. Hun har hatt begge foreldrene som trenere opp gjennom årene.

- Vi hadde en veldig god bane i bygda, og begge foreldrene mine var aktive innen friidrett. Sånn sett lå kanskje forholdene til rette for at jeg skulle fortsette med friidrett, selv om det aldri har vært noe press hjemmefra. Jeg kunne bli akkurat hva jeg ville, og det har gjort at jeg aldri har vært redd

Les mer

Flere saker fra Fysioterapeuten

- Risikoen øker mest hvis man har fire eller flere risikofaktorer, sier forsker og fysioterapeut Britt Elin Øiestad til Oslomet.no.
Fysioterapeuten 21.03.2023
Magnhild Nicolaisen, sosiolog, forsker ved Nasjonalt senter for aldring og helse. magnhild.nicolaisen@aldringoghelse.no.
Fysioterapeuten 20.03.2023
- Vi er svært glade for at alle som er klare for turnustjeneste, nå får tilbud om plass, sier leder i Nyutdannede fysioterapeuter i Norsk Fysioterapeutforbund (NUF), Snorre Hjartnes til Fysio.no.
Fysioterapeuten 19.03.2023
Nordberg Hanvold er utdannet fysioterapeut, og har bakgrunn innen arbeidshelse og doktorgrad på arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager fra Universitetet i Oslo. Hanvold startet arbeidskarrieren ved STAMI i 2005.
Fysioterapeuten 16.03.2023
- På starten av året så vi en stor økning, som deretter ble redusert, skriver Nav i et årsnotat.
Fysioterapeuten 16.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt