Kjøkkenskriveren
12.12.2017
For første gang har de offentlige kostrådene blitt vurdert ut fra hvor bærekraftige de er. Det er et stort samsvar mellom det å spise i tråd med de offisielle kostrådene og det å spise bærekraftig, heter det i en ny rapport.
Rapporten kommer fra Nasjonalt råd for ernæring, og har navnet «Bærekraftig kosthold - vurdering av de norske kostrådene i et bærekraftperspektiv».
BÆREKRAFT PÅ NORSK
I rapporten heter det at en del nyanser bør legges til når «bærekraft på norsk» skal inkluderes i kostrådene. Man må blant annet ta hensyn til graden av selvforsyning og de særegne norske rammebetingelsene for matproduksjon. Rapporten inkluderer også en drøfting av viktige aspekter som ikke er inkludert i kostrådene, slik som kasting av mat, emba
Gå til medietBÆREKRAFT PÅ NORSK
I rapporten heter det at en del nyanser bør legges til når «bærekraft på norsk» skal inkluderes i kostrådene. Man må blant annet ta hensyn til graden av selvforsyning og de særegne norske rammebetingelsene for matproduksjon. Rapporten inkluderer også en drøfting av viktige aspekter som ikke er inkludert i kostrådene, slik som kasting av mat, emba


































































































