AddToAny

Sammen i strømkamp

Fellesforbundets kraftutvalg lekket sin rapport i tide til kraftkonferansen i Stavanger, og fikk umiddelbart oppslutning av NHO-foreningen Norsk Industri. - Denne rapporten tror jeg vi kan skrive under på, sa Stein Lier-Hansen.
STAVANGER: Forslaget som vakte mest oppsikt i lekkasjen var opprettelsen av et statlig strømselskap for å få kontroll på strømprisene. Som det står i rapporten: «Etter utvalgets syn skal verdier og velferd først og fremst skapes gjennom bruken av kraft, ikke gjennom salg av kraft».
- I Norge har vi sikret oss offentlig eierskap over naturressursene, og offentlig eierskap skal ikke fokusere på profitt, sa forbundsleder Jørn Eggum, som presenterte utvalgets rapport, selv om det har vært ledet av nestleder Kine Asper Vistnes.
- Offentlig eierskap skal brukes til å sikre industri og arbeidsplasser, sa Eggum.
Og det var ikke mye uenighet å spore hos det som formelt er forbundets motpart i mange sammenhenger.
- Kraft er en strategisk ressurs, sa Lier-Hansen.
- Og markedet kan ikke styre dette alene. Hvis det er noe som må styres, er det kraftmarkedet. Der sitter det luringer på alle sider av bordet. Og ingen av dem vil ha mer kraft - de vil ha høy pris.

Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Magasinet for fagorganiserte

Det har vært stille i år. Merkelig stille. Det er som om noen har funnet mute-knappen på en hel folkegruppe. En folkegruppe i frivillig - for ikke å si ønsket - eksil.
? I siste nummer av Magasinet for fagorganiserte kom vi i skade for å blande sammen de to selskapene Hunton og Huntonit i en tittel.
? BARDUFOSS: Regjeringa vil kjøpe seks amerikanske maritime Seahawk-helikopter for inntil 12 milliarder kroner.
? Etter lønnsoppgjøret får bussbransjen 7,50 mer i timen som alle andre, men siden lønnsnivået i bussbransjen ligger mellom 90 og 100 prosent av industriarbeiderlønn får sjåførene en ekstra krone.
? Kjøpekraften er verdien av lønna, korrigert for prisutviklingen. Sagt på en annen måte, kjøpekraften er den mengden varer og tjenester du kan kjøpe for lønna.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt