Dagligvarehandelen
18.10.2016
Etter å ha økt jevnt siden 1995, har trenden for kasting av mat omsider snudd.
Matsvinnet i Norge er redusert med 12 prosent fra 2010 til 2015 viser tall fra ForMat - et samarbeidsprosjekt mellom myndighetene, matbransjen og dagligvarehandelen om reduksjon av matsvinn.
Ifølge FN kastes om lag en tredjedel av all mat som produseres i verden, samtidig som 795 millioner mennesker lever i sult. Hadde det samlede globale matsvinnet vært ett land, ville det være den tredje største utslippsnasjonen i verden. I Norge kaster vi over 355 tusen tonn mat hvert år. Verdien av denne mat
Gå til medietIfølge FN kastes om lag en tredjedel av all mat som produseres i verden, samtidig som 795 millioner mennesker lever i sult. Hadde det samlede globale matsvinnet vært ett land, ville det være den tredje største utslippsnasjonen i verden. I Norge kaster vi over 355 tusen tonn mat hvert år. Verdien av denne mat