BUSKAP
26.05.2023
Melkekvalitet er avgjørende for å få økonomi i melkeproduksjon.
Liv Sigrun Galgum og Håvard Skjellaug Linus (14), Maren (10) og Hermann (6) En ansatt Kvote: 360 000 liter, derav 178 000 liter eid.
Areal 680 dekar, derav 280 dekar eid.
Avdrått: 8 558 kg EKM 52,5 årskyr 50 ammekyr - ulike krysninger med utgangspunkt i Hereford Framfôring av okser i et annet fjøs. Salg av noen oksekalver Datakvalitet i Kukontrollen 9,4 Aktuelle for målrettet arbeid med melkekvalitet over tid.
Håvard Skjellaug har ikke passert 40 år, men har lagt bak seg 20 år med null hull i melkekvalitet. Håvard tok over gården, 19 år gammel, etter bestemor og bestefar. I starten var det nok bestemor som lærte Håvard de gode rutinene, som temperatur på vaskevann, dosering av vaskemiddel, sjekk av jur, bruk av prøvekopp, innsending av mjølkeprøver og sjekk av kjøling på gårdstanken. Da Håvard kjøpte gården var det 13 kyr i båsfjøs. I dag er det 250 storfe. Håvard betrakter seg selv som forsiktig, nøysom, arbeidsom og åpen for ny kunnskap.
Nytt fjøs realisert i 2017
I dag driv
Gå til mediet Areal 680 dekar, derav 280 dekar eid.
Avdrått: 8 558 kg EKM 52,5 årskyr 50 ammekyr - ulike krysninger med utgangspunkt i Hereford Framfôring av okser i et annet fjøs. Salg av noen oksekalver Datakvalitet i Kukontrollen 9,4 Aktuelle for målrettet arbeid med melkekvalitet over tid.
Håvard Skjellaug har ikke passert 40 år, men har lagt bak seg 20 år med null hull i melkekvalitet. Håvard tok over gården, 19 år gammel, etter bestemor og bestefar. I starten var det nok bestemor som lærte Håvard de gode rutinene, som temperatur på vaskevann, dosering av vaskemiddel, sjekk av jur, bruk av prøvekopp, innsending av mjølkeprøver og sjekk av kjøling på gårdstanken. Da Håvard kjøpte gården var det 13 kyr i båsfjøs. I dag er det 250 storfe. Håvard betrakter seg selv som forsiktig, nøysom, arbeidsom og åpen for ny kunnskap.
Nytt fjøs realisert i 2017
I dag driv