AddToAny

Rune tapte, men BPA-klagen hans avdekker svakhet i loven

- Jeg er skuffet, sier Rune Hoftun etter å ha tapt klagen han fremmet for Diskrimineringsnemnda for å få flere timer brukerstyrt personlig assistanse. Saken viser at lovverket ikke er godt nok, mener Handikapforbundets leder Tove Linnea Brandvik.
Tweet

- Sånn er det hele veien for oss funksjonshemmede. Vi må slåss for alt vi trenger, enten det er hjelpemidler eller assistanse, sier Rune Hoftun fra Sauda.

Den døvblinde 44-åringen har nylig fått vite at han tapte saken han gikk til Diskrimineringsnemnda med, der han krevde flere timer brukerstyrt personlig assistanse (BPA) enn han har i dag.

I klagen mot statsforvalteren i Rogaland viste Rune Hoftun til likestillings- og diskrimineringslovens paragraf 20, som skal gi funksjonshemmede «rett til egnet individuell tilrettelegging av kommunale tjenestetilbud».

Når BPA-tilbudet ikke er godt nok til å sikre trygghet og selvstendighet i hverdagen, er han dermed utsatt for diskriminering, argumenterte Rune Hoftun i klagesaken til nemnda.

Ikke grunnlag i lovverket

Men han fikk ikke medhold. Nemnda viser til at det ikke er lovgrunnlag for å overprøve vurderingene som er gjort av kommunen og statsforvalteren.

Det skal derfor veldig mye til for å vinne fram med diskrimineringsklager knyttet til BPA-vedtak, konstaterer nemnda, etter å ha behandlet to slike saker.

Hvorfor skal vi klage?

- Jeg er veldig skuffet og synes det er for dårlig, sier Rune Hoftun til Handikapnytt.

Han merker seg at nemnda viser til at det ikke er lovgrunnlag for å vurdere BPA-saker som hans i lys av likestillings- og diskrimin

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

BPA-leverandøren Stendi skal støtte verdens raskeste parasprinter fram mot Paralympics i Paris i 2024.
Handikapnytt 28.05.2022
Alpint, langrenn og snowboard for parautøvere havner fra neste sesong under Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i stedet for hos IPC.
Handikapnytt 27.05.2022
(NTB-AFP-DPA:) Den britiske regjeringen har lagt fram en hjelpepakke verdt over 180 milliarder kroner for å hjelpe folk som rammes av de høye prisen på strøm og brensel. Storbritannia opplever for tiden den største prisveksten på 40 år.
Handikapnytt 26.05.2022
(NTB-AFP:) Fransk påtalemyndighet vil ikke etterforske solidaritetsminister Damien Abad etter at to kvinner har anklaget ham for voldtekt. Som statsråd har han blant annet ansvar for funksjonshemmedes rettigheter.
Handikapnytt 25.05.2022
Et enstemmig storting har besluttet å stille seg bak en endring av hundeloven som medfører at førerhunder blir unntatt for båndtvang.
Handikapnytt 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt