HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
25.03.2022
Villa Paradiso skulle gå fra et populært restaurantkonsept til en kjede, og det midt under pandemien. Da trengte de en interim CEO til å restrukturere selskapet og valget falt på Christine Schie. Det har ingen av partene angret på. Nå er Schie kåret til «Årets Interimleder 2021».
Historien om Villa Paradiso begynner i 2003, da den kokkekyndige trebåtbyggeren Jan Vardøen og møbelsnekkeren Trond Haug reiste til Napoli for å finne sommerhus de kunne restaurere. Det som møtte dem mellom befaringene var de familidrevne restaurantene, som serverte deilig napolitansk pizza, stekt i vedfyrt ovn med åpning på toppen. Der ble flammen tent, og med seg i bagasjen hjem til Norge hadde de en spennende forretningsidé.
I 2017 kjøpte investeringsselskapet Credo Partner 60 prosent av selskapet med mål om å skalere restaurantkonseptet fra gründervirksomhet til kjede. På det tidspunktet hadde de to restauranter og et importselskap, som frem til 2020 vokste til seks restauranter. Så kom covid. Managing Partner i Credo Partners, Gudmund Killi, forteller:
- Da lockdownen traff oss fikk vi et akutt behov for å gjøre endringer raskt. Vi trengte en
Gå til medietI 2017 kjøpte investeringsselskapet Credo Partner 60 prosent av selskapet med mål om å skalere restaurantkonseptet fra gründervirksomhet til kjede. På det tidspunktet hadde de to restauranter og et importselskap, som frem til 2020 vokste til seks restauranter. Så kom covid. Managing Partner i Credo Partners, Gudmund Killi, forteller:
- Da lockdownen traff oss fikk vi et akutt behov for å gjøre endringer raskt. Vi trengte en