AddToAny

Reparer glassfiberdelene selv

Når glassfiberdelene på traktoren er ødelagte, er gode råd gjerne dyre. Er du riktig uheldig, er det mange tiår siden delen gikk ut av produksjon, og den er umulig å erstatte. Men har du lært deg å mekke ting i glassfiber, kan du reparere eller lage ting fra bunnen av. Prinsippene er uansett de samme.
Vårt første, lille prosjekt var å fikse ei takluke. Her hadde en tidligere eier vært uheldig og rygget inn gjennom ei litt lav åpning og røska av hele luka, sånn at store biter var knekt av. I tillegg var selve taket perforert av gamle skruehull etter antenner, ekstralys og lignende. Noen velger å tette hull med glassfibersparkel med tråder i, men det er etter vår mening en ganske dårlig løsning, om hullet er mer enn cirka fire til fem millimeter stort. Sjansen for at det løsner, er absolutt til stede, og da må jobben gjøres på nytt.
Løsninga var like enkel som den var rask å utføre. Etter å ha slipt ned rundt hull og sprekker, klippet vi bare til noen biter med glassfiberduk, dyppet dem i polyester og plasserte disse over skadene i glassfiberen. Jobben er omtrent som å bøte en slange i et dekk. Det beste er selvsagt å gjøre det på innsida, men er det forsterkninger, avstivingsribber og lignende, så kan det også gjøres på utsida. Vi la to lag duk, en liten lapp innerst mot hullet og så en litt større lapp utenpå. Så ble hullene sparklet fra utsida, pusset med slipemaskin og var klare for lakkering.

Tenk endimensjonalt og lag delene selv
Kantene på luka var også knust, og det manglet biter. Å støpe i løse lufta er vanskelig, men hva om bitene ku
Gå til mediet

Flere saker fra Traktor

Vi presenterer problemløserne du kanskje ikke har hørt om, og ikke vet at du trenger.
Traktor 13.06.2024
nå returnerer etter bruk. Trinnløs versus powershift er på linje med fire- og sekssylindret motor, noe som traktorbrukere aldri blir lei av å diskutere og ha sterke meninger om.
Traktor 13.06.2024
Fra klassiske Unimog til siste nytt fra Valtra. Spennvidden er stor også på modellnyttfronten. Fra amerikanske Ertl kommer en fin
Traktor 13.06.2024
Traktor 13.06.2024
Skal selge og tilby reservedeler og service på redskapene, som importeres av Ålgård Landbrukssenter på Jæren.
Traktor 13.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt