AddToAny

Rebecca ble truet med voldtekt på jobb

En passasjer truet med å drepe og voldta Rebecca Høitomt Murray. Hun er ikke den eneste. Det siste året er antallet utagerende flypassasjerer nesten doblet.
- Det var helt jævlig. Jeg turte ikke gå alene til parkeringshuset i et halvt år, sier Rebecca Høitomt Murray (25).
Seniorkonsulenten i SAS Ground Handling (SGH) husker tilbake til januar for fem år siden. Hun var på jobb i innsjekkingsskranken på Oslo lufthavn. En passasjer skulle til et land som krevde returbillett. Siden han verken hadde eller ville kjøpe en slik billett, fikk han ikke lov til å sjekke inn.
Da ble mannen sint.
Han ble så amper at han kastet to tunge kofferter på bagasjebåndet. Så klatret han opp på båndet og begynte å skrike til Murray. Han skrek at han skulle voldta henne. Han skulle drepe henne og sparke en støvel så langt opp i ræva hennes at den satt fast og at hun kom til å like det. Det siste skrek han flere ganger.
Så slår mannen etter Murray, men treffer ikke. Han denger løs på pc-en som ramler og truer med å knivstikke en av Murrays kolleger.
- Han sa at han skulle følge etter meg hjem, og så pekte han i retning av parkeringshuset til de ansatte, sier Murray.
En liten tåre kommer til syne i øyekroken under de lange, mørke vippene. 25-åringen har gruet seg til å fortelle om hva som skjedde. Men hun har valgt å stå fram. Det er en grunn til det.

Flere og flere utagerende
Mannen som kom med drapstrus
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra HK-Nytt

HK-Nytt 22.04.2024
De siste sju årene har Otto Egil Sætre tjent det samme. I desember fikk han tariffavtale og et solid lønnshopp.
HK-Nytt 22.04.2024
Sebastian Belter er hovedstillitsvalgt i H&M, men får fortsatt hjelp av kona til å velge klær. Nå har han vært med på å forhandle lønna for landets butikkansatte for første gang.
HK-Nytt 22.04.2024
HK-Nytt 22.04.2024
Gunn Stubergh er en av dem som har fått en rund og blank påskjønnelse etter mer enn 25 år på samme arbeidsplass.
HK-Nytt 22.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt