AddToAny

Pris til urban sandkasse

«I sand er der ro, i sand er der liv gennem indirekte berøring fra andre mennesker. Sand inviterer til uendelig transformation. Du kan forme, bygge, skabe, teste.»
Slik innledes beskrivelsen av prosjektet «Spor i sandet», av danske Sophie Holtum, som onsdag kveld vant førstepremien under utdelingen av Afagprisen 2021. Holtum er arkitektstudent ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

Studenten har tegnet en buet, offentlig sandkasse på Rådhusplassen i Oslo. Sandkassen skal «indfange og invitere forbipasserede personer til leg, men også til at kigge på de ting, som andre har skabt og skaber af sandet».

Det viktige felleskapet

Afagprisen 2021 er den andre i rekken. I juryens begrunnelse heter det at Hoftums prosjekt «belyser en funksjon som er mangelvare i byen og på den måten skaper et samlepunkt for en underrepresentert gruppe i Oslo sentrum. Bidraget er et

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Det var da Mathilde Sprovin holdt på med doktoravhandlingen sin om arkitekturutdannelsen ved Tegneskolen i Christiania at hun la merke til at det var overraskende mange kvinnelige elever.
Arkitektnytt 27.01.2022
På sørsiden av Lustrafjorden, innerst i Sognefjorden, ligger Urnes stavkirke på gården Ornes. Kirken er datert til 1130 og havnet på Unescos verdensarvliste allerede i 1979, som én av de to første norske oppføringene.
Arkitektnytt 27.01.2022
Dette er historien om en gelékonkurranse mellom to fysikere på 1930-tallet, et forsøk på å samle stjernestøv i verdensrommet og et supermateriale, som foreløpig er for dyrt til å ta i bruk for alvor.
Arkitektnytt 26.01.2022
Josefines gate 32 vil denne våren formodentlig syde litt mer av liv enn den har gjort de seneste årene.
Arkitektnytt 25.01.2022
Bransjekvelden «nr.17: Andre boller» fant i fjor vinter sted i byMad, Mad-familiens kafé i Pilestredet i Oslo.
Arkitektnytt 24.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt