AddToAny

Pensjonert politimann over i ny jobb

Pensjonert politimann over i ny jobb
Etter 37 år i Politiet gikk Kåre Markus Rasmussen (58) i Harstad av med pensjon som 57-åring i januar i fjor. Så gikk han rett over i ny jobb som daglig leder av Kvæfjord statlige mottak.
Kåre Markus Rasmussen hadde ikke tenkt så mye på hva han skulle gjøre etter at han pensjonerte seg. (Foto Tora Herud)

- Jeg hadde en allsidig jobb i Politiet, de siste ti årene som leder på ordensseksjonen og som sjef på Harstad politistasjon. Der kunne jeg ha fortsatt til jeg fylte 60 og deretter søkt jobb på nytt hvert år fram til fylte 63 år, sier han.

Politiet har særaldersgrense på 60 år, men dersom alder og tjenestetid til sammen er mer enn 82 år, kan tjenestemennene gå av når de fyller 57 år. - Det er spesielt med en slik ordning når det er skrikende behov for arbeidskraft, så den tror jeg med tiden vil bli borte, sier Rasmussen. Han mener dette er ordninger som ble forhandlet fram i en tid da arbeidsbelastningen var større og vaktordningene annerledes. - Eldre rutinerte politifolk har dessuten en annen og god måte å håndtere problemer på, sier han.

Ny jobb som fristet

Fram til høsten 2015 hadde han egentlig ikke tenkt så mye på hva han skulle gjøre når han fylte 57 år. - Men det var en bekjent som spurte meg om det, og sa at han ville foreslå meg for Kvæfjord eiendom, et kommunalt selskap som blant annet driver flyktningmottak. Jeg fikk et tilbud og ble ansatt. I Politiet har jeg dessuten vært med på mange reformer, nærpolitireformen sto for tur, og jeg må si at jeg ikke var fristet til å gå på den, sier han.

Mottaket har 150 flyktninger, mest barnefamilier og de fleste kommer fra Syria, noen fra Afghanistan og enkelte andre land. - Overskuddet fra Kvæfjord eiendom tilbakeføres til kommunen og det er gode penger. Holdningen til mottaket er positiv, Kvæfjord har hjertegode og varme innbyggere. Det har vært mottak der i 25 år og det er ingen konflikter, sier den tidligere politimannen.

Han stortrives

- Jeg opplever ulike dager i mottaket, men jeg ser latter og glede i folks øyne når de får beskjed om opphold i Norge. Jeg stortrives! Å jobbe i politiet var veldig døgnet rundt og hendelsesstyrt. Nå er det spennende å få et innblikk i dette feltet, sier Rasmussen, som i politiet har vært med på å transportere asylsøkere med avslag ut av landet. Han tror han kommer til å bli i mottaksjobben en god stund.

Men jobb i mottak kan være usikkert på grunn av økonomi og fordi ankomsten av flyktninger varierer. - Seniorpolitikk er ikke noe tema. Skulle mottaket bli nedlagt måtte jeg jo finne meg en annen jobb. Jeg må jo bidra, sier han.

Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt