AddToAny

- Pensjonering har aldri vært noe tema for meg

- Pensjonering har aldri vært noe tema for meg
Norges fotballforbund (NFF) har fått en ny og åpen leder med godt humør. Det vet jeg, som har hatt Pål Bjerketvedt (57) som sjef. - Alt stemte veldig fort, sier Pål Bjerketvedt om å være med i prosessen om å bli ny generalsekretær i NFF.
(Foto Scanpix)

Målvaktstrener Frode Grodås åpner døra i Norges Fotballforbund (NFF) og serverer kaffe fram til den nye generalsekretæren dukker opp. Det er gått en uke siden han begynte i den nye jobben. Fra kontorstolen kan han se utover et snødekt Ullevål stadion, men innover i lokalene er det fortsatt vegger han gjerne vil erstatte med glass for å bli mer synlig. NFF har, inkludert alle i kretsene, 200 ansatte, rundt 100 er i Oslo.

- Du har spilt 275 A-kamper for Sprint-Jeløy, spiller du fortsatt fotball?

- Jeg sparker med gamle fotballkamerater for treningens skyld. I tillegg går jeg på ski, løper og sykler. Jeg er glad i å trene ute i frisk luft.

- Du kommer fra 12 år som sjefredaktør/administrerende direktør i NTB. Mange redaktører går av med pensjon når de fyller 60 år. Hva var egentlig din plan?

- Det var ikke i mine tanker å bytte jobb, men jeg har nok av og til hatt i bakhodet, at om jeg skulle gjøre noe annet måtte det være noe innen idrett, kultur eller i en organisasjon. Jeg hadde sett denne stillingen lyst ut, men jeg hadde det for travelt på jobben til å reflektere over den. Da jeg ble kontaktet og spurt om jeg ville være med i en prosess, var svaret klart. Det ble fort fascinerende å kunne bruke mine 23 år som toppsjef i fem mediebedrifter sammen med gleden over fotball og idrett. De søkte etter en med bred ledererfaring fra krevende jobber. Alt stemte veldig fort. Når jeg da får et jobbtilbud som 56-åring hadde jeg to valg, bli der jeg var eller starte på nytt. Det innebærer å lære mye nytt og å kaste seg ut i det ukjente.

-Jeg hadde ingen avtale om pensjonering ved fylte 60 år. Det har aldri vært noe tema for meg, og jeg blir 57 år i mars.

- Mediebransjen har vært preget av omstillinger og nedbemanninger i mange år. Hva tenker du om bruken av sluttpakker og pensjonering ved fylte 62 år?

- Jeg har hatt ansvaret for en virksomhet som har benyttet seg av dette. Men jeg mener vi har kunnet gi ansatte anstendighet og gode tilbud, frivillighet og mulighet for karriereskifte. Selv om noen selvfølgelig har valgt å gå av med AFP.

- Nå har du byttet bransje, og du har ikke hatt ansvaret for ansettelsen av den nye treneren for landslaget, populære Lars Lagerbäck (68). Egil Drillo Olsen var 67 år da han ble hyret som landslagstrener siste gang, fra 2009 til 2013. Vi vet at fysisk yteevne går ned med alderen, men hva er det med fotballedere i motsetning til andre, som er attraktive så lenge?

- Europa er full av godt voksne fotballtrenere. De har erfaring som trenere. De har autoritet, men de forholder seg også til høyt betalte spillere med høyt ego, som stadig skifter. Mange som har levert gode resultater er fortsatt med i gamet.

- Er det like attraktivt å være 68 år i organisasjonen NFF som å være landslagstrener?

- I organisasjonen er det en helt annen sammensetning, som på en hvilken som helst annen arbeidsplass. Men kvinneandelen i lederstillinger er svak og må bli større. NFF har 370.00 fotballspillere og en tredjedel er kvinner. Etter så kort tid i organisasjonen er det vanskelig for meg å vurdere hvordan det er å være en godt voksen medarbeider i NFF, men jeg har et inntrykk av at erfaring er høyt verdsatt i vårt miljø.

Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt