AddToAny

På martyrenes skuldre

Padre Melo og Esly Banegas betaler en høy pris for sitt engasjement i sivilsamfunnsorganisasjoner i Honduras. - Vi vet at vi lever farlig, men har ikke annet valg enn å fortsette kampen, fastslår Banegas.
I mars gjestet Ismael Moreno Coto, bedre kjent som Padre Melo, og Esly Banegas fra Norsk Folkehjelps partnerorganisasjoner i Honduras El og IT Forbundets landsmøte.
Padre Melo leder radiostasjonen Radio Progreso og er gjennom sin formidling og som prest en sterk offentlig stemme for demokrati, ytringsfrihet og menneskerettigheter.
Esly Banegas er leder for det nasjonale landbruksinstituttet i Tocoa og koordinator for menneskerettsalliansen COPA (Coordinadora de Organizaciones Populares del Aguan) - et nettverk av sosiale organisasjoner engasjert i konflikten mellom småbrukere og store landeiere i Aguan-dalen i Honduras.
- Vi representerer den folkelige motstandsbevegelsen i Honduras, og kjemper for å få slutt på menneskerettighetsbrudd og grov utnyttelse av naturressurser av private selskaper. Vi vil ha tilgang til det som er vårt og som vi har rett på. Selv om
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt