Likevel ligger de godt i rute. - Vi må bare jobbe mer vi som er her, smiler Sigbjørn.
I utgangspunktet var det ikke han som skulle overta, men da broren valgte å si fra seg odelen, lå veien etter hvert åpen for ham og ektefellen. Selv har han full stilling som brannmann i Stavanger, men er stadig å finne også på traktoren over jordene på Jæren.
ET GODT TEAM- Det er Marthe som styrer garden i det daglige, sier han.
- Godt hjulpet av svigers, legger hun til, og forteller at de heldigvis fikk på plass to av de slovakiske arbeiderne før koronapandemien slo inn. De neste to som skulle ha kommet et par uker etter, i månedsskiftet mars-april, er fortsatt i hjemlandet, på grunn av koronasituasjonen.
Når Norsk Landbruk treffer Marthe og Sigbjørn i påskas stille uke, har sellerirotplantene nettopp blitt satt i jorda. Sigbjørn har hentet et fullt plantelass fra Wiig Gartneri. Målet er å få plantet alt før helligdagene setter inn.
BEGYNTE MED GULRØTTERDe driver utelukkende med grønnsaker, men det er først i nyere tid at grønnsakproduksjon har dominert på Ogna Gard.
- Denne garden var fra gammelt av en storgard på Jæren, med hester og storfe, men etter hvert ble den delt opp i mange små enheter, for at alle skulle få sitt, forteller Sigbjørn og legger til:
- Da far, Ole Magnor Skjørestad, overtok garden på 70-tallet, var det med to spader, et greip og en nedblåst låve. Sammen med en nabo startet han med gulrot rundt 1975 og bygde opp drifta nærmest fra ingenting.
I tillegg til gulrot produseres det i dag også kål, vårløk, selleri og sellerirot ved Ogna Gard.
- Dessuten har vi laksefiske og selger fiskekort for fiske i Ognaelva, legger Sigbjørn til.
GULROT, VÅRLØK OG SELLERI I JORDA- Vi ligger godt i rute. Så langt har vi sådd det vi skal av gulrot, rundt 70 dekar, og nå har vi plantet flere tusen planter med stangselleri og sellerirot, forteller de.
Til høsten planter de også drøyt hundre dekar med l