AddToAny

Oslo takket for gaven

Det var Deichman Bjørvika som ble den store vinneren da Oslo bys arkitekturpris ble, på høytidelig vis, utdelt i Oslo rådhus torsdag.
«Det er sjelden et hus i Oslo så treffsikkert møter alle kvalitetskriteriene man har lagt til grunn for Oslo bys arkitekturpris» skriver juryen i sin begrunnelse, hvor det også heter at Oslos nye hovedbibliotek er blitt et hus for alle, og arkitekturen uttrykker åpenhet og likeverd.

Det er Lund Hagem og Atelier Oslo som har tegnet vinnerbygget. I tillegg har SLA stått for landskapsarkitektur og Scenario for interiørarkitektur.

Anerkjennelse fra brukerne

Huset er som en middelalderby som avdekkes mens man beveger seg rundt, uforutsigbart og overraskende samtidig som det er konsistent, skriver juryen, som også trakk fram at man gjennom originale og innovative løsninger har redusert klimagassutslipp med 70 prosent i forhold teknisk forskrift.

Deichman Bjørvika åpnet i juni 2020, og har allerede rukket å vinne flerepriser, deriblant den internasjonale bibliotekorganisasjonen IFLAs pris for Årets folkebibliotek 2021. Likevel er det særlig gjevt å finne akkurat Oslo bys arkitekturpris, mener Marius Mowe fra Atelier Oslo.

- Det er jo veldig hyggelig at det er Oslo bys pris fordi det er jo Oslos befolkning som er de primære brukerne av bygget. Det oppleves som en anerkjennelse fra brukerne. Det var en stor gave til byen, og dette tar vi som et tegn på at de er glad for gaven, sier den ferske pri

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

- Grånet kebony er det nok av i Norge nå, sa Maj Jøsok fra Mer arkitekter, og vekket begeistring i en sal fylt av fargeentusiaster.
Arkitektnytt 03.12.2021
Bodil Reinhardsen vinner Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2021. Prisen deles ut torsdag ettermiddag og går til prosjektet «Verkstedbygning Mariahuset» på Skarpsno, Frogner.
Arkitektnytt 02.12.2021
I landskapsarkitektenes nye lokaler i Kunstakademiet i Tromsø stikker konstruksjoner i tre opp fra den glatte gulvoverflaten. Med sine buede former kan man tenke seg de fem «skulpturene» som et lite øysamfunn i rommet.
Arkitektnytt 02.12.2021
Ventilasjonstyring uten fysisk tilgang, vinduer som ikke kan vaskes og bortgjemte sykkelparkeringer.
Arkitektnytt 01.12.2021
- Arkitekturopprøret er bra fordi det setter fokus på hva arkitektur egentlig er, skriver arkitekt Erik Collett.
Arkitektnytt 01.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt