AddToAny

OPTIKEREN ER EN KUNNSKAPSMEDARBEIDER

OPTIKEREN ER EN KUNNSKAPSMEDARBEIDER
Et selskap er i virkeligheten menneskene som jobber der - deres kunnskaper, evner og ikke minst deres relasjoner.
Da er det viktig å ta inn over seg at de gamle ideene om medarbeiderlojalitet ikke gjelder lenger. Kunnskapen er bærbar, og bruken er ikke begrenset til et smalt spesialfelt eller en bransje. På en måte er kunnskapsarbeidere mer å regne som uavhengige kontraktører enn som ansatte. De verdsetter sin kunnskap og kompetanse og anerkjennelsen som følger med, i like stor grad som, om ikke mer enn, jobbene sine. De forventer god kompensasjon for arbeidet sitt og insisterer på en mye større grad av autonomi, selvledelse og respekt. De responderer bedre på prestasjonsstandarder knyttet til egen ekspertise enn på disiplin og krav som pålegges ved tradisjonell ledelse.

Selv fikk jeg kjenne på hva det vil si å lede en kunnskapsorganisasjon på slutten av 1980-tallet. Det ble en langt større overgang enn jeg hadde trodd med solid bakgrunn fra ledelse i handels- og industriselskaper. Lærekurven ble bratt og spennende. Etter det har utvikling og lederskap av kunnskapsarbeidere vært et område jeg har hatt stor interesse av å utforske. De fleste organisasjoner beveger seg i retning kunnskapsorganisasjoner. Innslaget av kunnskap som styrende ressurs er stadig økende, og den som veier tyngst ved
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

EYEZEN™ enstyrkeglass er skapt for hverdagsaktiviteter - online og offline. Unngå trette og slitne øyne.
Optikeren 25.10.2021
Hvordan har du det på jobb? Hva er bra, mindre bra og hva savner du? Hvilken rolle skal Norges Optikerforbund spille i fremtiden?
Optikeren 25.10.2021
Tidsskrift for norsk optometri og synsvitenskap
Optikeren 25.10.2021
Eikholt nasjonalt ressurssenter for døvblinde ble åpnet av Kong Olav V 26. august 1980. 26. august 2021 ble det holdt en digital jubileumskonferanse som var åpen for alle. Det var mellom 100-130 tilhørere fra Norge, Sverige og Danmark. Det var et tverrfaglig publikum med syn- og hørselskontakter i kommunene, rådgivere, optikere, audiopedagoger og tegnspråktolker.
Optikeren 25.10.2021
Med kamerateknologien i en egenutviklet VR-brille, er målet til Bulbitech å kunne avdekke sykdom i øyet og nevrologiske problemer på et tidlig stadium.
Optikeren 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt