AddToAny

Om å utdanne et folk

Om å utdanne et folk
Veien til Pongo fra fylkeshovedstaden Cochabamba går oppover, oppover og oppover. Bilene klatrer langs de bratte fjellsidene i Andesfjellene på veier med hårnålssvinger. Noen ganger er veien så smal at møtende biler må vente i møtelommer. På den ene siden går fjellveggen rett oppover; på den andre stuper den ned flere hundre meter.
Etter et par timer flater veien ut, og på venstre side dukker det opp en liten husklynge. Vi er i Pongo, på toppen av verden - 4100 meter over havet.
Cochabambas avdeling av kvinneorganisasjonen Bartolina Sisa har tatt oss med hit for å vise hvordan de jobber med medlemmene for å gjøre dem i stand til å drive organisasjonsarbeid til beste for sine lokalsamfunn, for urfolks rettigheter og for Bolivias framtid.
Bartolina Sisa er kvinneorganisasjonen innen bondeorganisasjonen CSUTCB (UNICA) og de samarbeider om å holde voksenopplæringskurs for en urbefolkning som historisk har blitt diskriminert og undertrykt. De har blitt tvunget til å leve i fattigdom, og mange av dem har ingen eller lite skolegang. På kursene blir det undervist i alt
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt