AddToAny

Olav Eikemo (seniorrådgiver, SSP), 29.11.2017 13:16

Olav Eikemo (seniorrådgiver, SSP), 29.11.2017 13:16
«Det er bare dumme folk og hester som jobber», bruker Hans å si. Han var sjefen min en gang i forrige årtusen, og har selv aldri lagt på latsiden, for å si det forsiktig.
I sin tid siktet han både til 80-tallets japper og til alle de som gjerne ser at ting blir gjort og at «noen» tar ansvar, bare ikke de selv.

SSPs lille samfunnsoppdrag er å bidra til et lengre yrkesliv og hindre uønsket avgang fra arbeidslivet. Fordi det er riktig - og fordi det er helt nødvendig. Den alvorstunge Perspektivmeldingen 2017 gjentok budskapet fra den like alvorstunge Perspektivmeldingen 2013. Bare med det lille ekstra poenget at denne gangen er oljeprisen halvert. Regnestykket går ikke opp! Det er ikke nok skatteinntekter til at vi alle kan være pensjonister i 25-30 år. Ikke blir det folk igjen til å uføre omsorgstjenester og service til oss, heller. Spesielt ikke i distriktene. Med mindre vi alle jobber litt lengre selv. «Eldre i jobb er viktigere enn nye oljefelt» sa Erna til Aftenposten nylig. Det er ikke alltid like lett å overbevise noen om at dette gjelder deg og meg, og ikke bare de «andre». Det er du og jeg - VI! Det er ikke «sønnen din» på 38 - eller datteren min på 15 - som skal ta denne støyten alene. De må nemlig begge arbeide til de langt over 70 - full tid - for å få samme folketrygd som de født før 1953 fikk ved 67. Det er VI, dagens seniorer på 55+ som må gå foran. Det er VI som må jobbe! Men hva kan man si, når mediene viser fram «ny-japper», midt i livet, med hjemmeværende koner Eller «fruer» som det vel heter i blogg-universet. (Tre hunder og en travel mann krever jo sitt, må vite). Eller når politikerne viderefører sosiale ordninger for ikke å jobbe. Ja, jeg snakker om kontantstøtten. Men jeg kunne snakket om særaldersgrensene, om den tvilsomme treffsikkerheten i AFP-reglene; om 6-timersdrømmerne - eller om holdningene til seniorer. For eksempel. Men det blir en annen gang. I'll be back!

Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt