Kjøkkenskriveren
15.12.2020
Nå kan pasientene ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen selv velge hva de skal spise til middag. Maten er laget fra grunnen av og er spesielt tilpasset pasientenes ernæringsbehov. - Det har vært utrolig spennende å få være med på et slikt prosjekt fra tegnebrett til ferdig produksjonskjøkken, sier kjøkkensjef Kent Eivind Vorland.
Det nye matkonseptet ble kunngjort under åpningen av sykehusets produksjonskjøkken 18. november, og det er en ytterligere satsing på helhetlig behandling ved sykehuset. - Når vi vet at den underernærte pasienten gjerne har tre ganger så lang liggetid som en velnært pasient, er det viktig å ha fokus på ernæring som en del av behandlingen, sier adm. direktør Kjerstin Fyllingen i en pressemelding. Kjøkkensjef Kent Eivind Vorland håper valgfriheten vil øke appetitten til pasientene.
- Med det nye matkonseptet kan pasientene selv velge hva de skal spise ut fra en 7-retters meny.
Pasientene kan nå velge mellom røkt to
Gå til mediet- Med det nye matkonseptet kan pasientene selv velge hva de skal spise ut fra en 7-retters meny.
Pasientene kan nå velge mellom røkt to