AddToAny

NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER

NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER
Nyttårsforsetter, ambisjoner om endring, motivasjon for å ta et tak - ja, det er mange av oss som har mål når januar starter med blanke ark. Og vi har hatt det før! Så er det kanskje slik at det ble med tanken. Hva skal egentlig til for at vi får til endringer?
Endringer er vanskelig, det vet vi. Jeg mener at det er særlig tre områder som kan være viktige å tenke gjennom for å få til endring:
Hva slags endring er det jeg ønsker å gjøre? Hvor skal jeg legge lista? Hvorfor skal jeg gjøre den endringen? Hvilken motivasjon har jeg, hva motiverer meg? Hva skal til for at jeg får det til?

HVA SKAL JEG GJØRE?
Med nytt år, etter jula, er det mange som vil endre kosthold, trene mer, gå ned i vekt og bli «sunnere». Det er ganske vage mål. Hvis målet er å endre kostholdet - hva er det egentlig jeg skal gjøre da? Det første en må spørre seg er hvorvidt en skal gjøre små justeringer på det kostholdet en allerede har eller om det handler om større omveltninger, som å forsøke en helt ny diett, kutte ut alle karbohydrater eller bli vegetarianer, for å nevne noen eksempler. Ukeblader og nettsider er fulle av artikler og råd. Hva har jeg lyst til, hva skal til for å nå de målene jeg ønsker og hva innebærer egentlig disse endringene for meg? Det må være realistisk, fungere sosialt og i familien, være noe en kan trives med og ikke minst noe som kan vare over tid. Kortvarige endringer blir ofte bare nederlag fordi en ikke klarer å nå målene. Å vedlikeholde nye vaner eller rutiner er gjerne en større jobb enn å gjøre endringer i en kortere periode.
De
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt