Dagligvarehandelen
04.09.2018
på Kapp på toten males det glutenfritt mel. Holmen Crisp relanserer Jyttemjøl-serien i høst.
brødlandet Norge er det både viktig og en utfordring å finne råvarer uten gluten som også har de rette bakeegenskapene og solid næringsinnhold, sier eier og daglig leder Camilla Rostad.
Hun mener den lille familiebedriften har funnet svaret i ris, mais, bokhvete og i teff, en gressplante fra det nordøstlige Afrika og et viktig kornslag blant annet i Eritrea og Etiopia.
- Gluten gjør brødet luftig og elastisk. Bokhveten er uten gluten, men har en del av de samme egenskapene, fremholder Rostad.
- I
Vekst fra 2015
Jyttemjøl har vært å finne i dagligvarehandelen siden begynnelsen av 1990-tallet. Da kjedene virkelig begynte å få øynene opp for det glutenfrie markedet i 2015, skjøt etterspørselen etter glutenfritt mel også fart. For Holmen Crisp betød det
Gå til medietHun mener den lille familiebedriften har funnet svaret i ris, mais, bokhvete og i teff, en gressplante fra det nordøstlige Afrika og et viktig kornslag blant annet i Eritrea og Etiopia.
- Gluten gjør brødet luftig og elastisk. Bokhveten er uten gluten, men har en del av de samme egenskapene, fremholder Rostad.
- I
Vekst fra 2015
Jyttemjøl har vært å finne i dagligvarehandelen siden begynnelsen av 1990-tallet. Da kjedene virkelig begynte å få øynene opp for det glutenfrie markedet i 2015, skjøt etterspørselen etter glutenfritt mel også fart. For Holmen Crisp betød det